Oto Kokpit

2019 Yeni Kasa Ford Focus Sedan ve Hatchback (MK4) Özellikleri Açıklandı

Ford’un Avrupa pazarında kompakt sınıftaki güçlü sesi olan Focus, dördüncü jenerasyonuna kavuştu. Yeni kasa ford focus sedan ve hatchback modeli 10 Nisan 2018 itibariyle tanıtıldı. Elde ettiğim ilk bilgileri siteye ekledim. Hadi detaylara geçip aracın donanımlarına, motor seçeneklerine ve diğer özelliklerine bakalım.


Ford Focus, otomobil tarihine 1997 yılında çıktı. Hala ülkemizde hatırı sayılır fiyatta ikinci el piyasasına sahip olan bu araç, kompakt sınıfta kısa sürede iyi yer edindi ve bunu 2004 yılındaki ikinci jenerasyon ile devam ettirdi. 2011 yılında ise güncel kasaya kavuştu. Hatta 2014 yılında karşımıza çıkan Aston Martin tarzı ön ızgaralı makyajlı versiyonu ile dördüncü jenerasyona geçiş yapacağının izlerini iyiden iyiye verdi. Vee uzun süredir beklenen mk4 focus sonunda tanıtıldı.

Neler Değişti?
Seat Leon, Hyundai İ30, Kia Ceed, Toyota Auris, VW Golf gibi birçok rakibi olan Ford Focus, yine sedan, hatchback ve station wagon olarak yoluna devam ediyor. Dördüncü jenerasyon ile tasarımda belirgin değişim yapıldı. Fakat bunun rakiplerine karşı yavan kaldığı düşüncesindeyim. Özellikler yaşam alanı çok basit kalmış. Öte yandan aracın bütün teknik detayları henüz açıklanmadı ama boyutsal farklılıklar hakkında birkaç bilgi edindim. Yeni kasa ford focus aks mesafesi 5.3 cm kadar artmış. Bu da daha geniş iç mekan ve daha fazla yükleme kapasitesi anlamına geliyor. Mesela Station Wagon Focus‘un 476 litrelik yükleme kapasitesi 575 litreye çıkarılmış ve katlanabilen koltuklar sayesinde 1620 litreye kadar yükleme kapasitesi sunuluyor. Buradaki farktan bile hacimsel artışın etkisini görebiliriz. Öte yandan yeni kasa focus hatchbach uzunluğu 4.36 metreden 4.38 metreye çıkarılmış. Bu kısmı daha sonra tekrardan ele alacağım. Şuan bilgiler tam anlamıyla netleşmediği için biraz bekleteceğim.

2019 Yeni Ford Focus MK4

Motor seçeneklerinde bizleri yine üç farklı motor tipi bekliyor. Bunlar;
1.0 litre ecoboost turbo benzinli 85 ps (84 beygir), 100 ps (99 beygir) ve 125 ps (123 beygir),
1.5 litre ecoboost 150 ps (147 beygir) ve 182 ps (180 beygir) ve
1.5 litrelik TDCi 120 ps güç sunan dizel ünite olup 8 ileri otomatik şanzıman seçeneği ile gelecek. Performans verileri henüz açıklanmadı. Ama o kısımda netleşince güncelleme yapacağım.

2019 Yeni Kasa Ford Focus Teknik Özellikleri

Donanımları
Gelelim Yeni Kasa Ford Focus donanımlarına. Full led farları ile dikkat çeken yeni nesil focus, 17, 18 ve 19 inçlik jant seçenekleriyle satışa sunulacak. Alman modellerinin sunduğu dijital gösterge ekranı bu araçta sunulmuyor. Fakat donanım seçeneklerine göre değişen 6.5 inç ve 8 inçlik dokunmatik multimedya ekranı, SYNC 3 alt yapısı ile sağlanan sunulan Apple CarPlay ve Android Auto desteği, klima ve navigasyonu sesli olarak kontrol edilebilme özelliği gibi donanımlar sunuluyor. Ayrıca Normal, Sport, Eco üç farklı sürüş modu, 675 watt rms ses gücüne sahip B&O ses sistemi gibi özelliklerde bulunuyor. Güvenlik donanımlarına baktığımızda ise adaptif hız sabitleyici, akıllı ön farlar, tek düğme ile harekete geçen aktif park asistanı, ileri çarpışma önleme asistanı, AVM’lerde işinizi çok görecek araç bulma özelliği, uzaktan çalıştırma özelliği, yine uzaktan aracın yakıt seviyesi, yağ durumu, alarm durumunu görmenizi sağlayacak özellikler FordPass Connect ile hizmetinize sunulacak.

2019 Yeni Kasa Ford Focus Kokpiti

Peki 2019 Yeni Kasa Ford Focus ne zaman çıkacak?
Yeni Focus, 2018’in ikinci yarısından sonra yani bu yaz ayından itibaren Avrupa pazarında satışa sunulacak. Fiyat konusu Türkiye için net değil. Almanya’da 17.000 euro’dan başlayacağı söyleniyor. Fakat ülkemiz için fiyat tahmininde bulunamıyorum. Bu artışlar durmadan devam ederse 95 bin TL başlangıç fiyatını ön görüyorum. Bakalım bu seferde tahminimiz doğru çıkacak mı? Umarı doğru çıkmaz. Bir güncelleme yapılır ve şu araçları hak ettikleri fiyatlardan alırız. Aktaracaklarım bu kadar. Sırada foto galeri var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }