Oto Kokpit

2019 Yeni Kasa Ford Focus RS, 400 Beygir Olabilir

Devir elektrikli otomobillerin ve her yeni araçta bunun izini görmeye başladık. Artık spor otomobillere ve o ruhu taşıyan araçlara bile sirayet etti. Bu kapsamda yeni kasa ford focus rs elektrikli motor takviyesi ile geleceği konusunda haberler duyuluyor ve muhtemeldir ki 400 beygirin altında güç üretimi de söz konusu olmayacak. İşte detaylar…

2019 Yeni Kasa Ford Focus RS 400 Beygir

Ford’un hot hatch sınıfa armağan ettiği en güzel araçlardan birisi olan Focus RS, güncel versiyonu ile çok ses getirmişti. 2.3 litrelik ecoboost motoru, akıllı dört tekerden çekiş sistemi, drift modu gibi üstün yetenekleri olan bu aracın yeni versiyonu da merakla bekleniyor. Yakın zaman içerisinde 2019 Yeni Kasa Ford Focus modelini karlar üzerinde prototip yüzünün kamuflajlı halini testlerde görmüştük. Gündemdeki yerini koruyan araç şimdi de RS versiyonu ile AutoInternationaal sitesinin kaleme aldığı yazıyla tekrardan öne çıktı. 48 Voltluk elektrikli üniteyi yine 2.3 litrelik turbo benzinli motorla kombine ederek hazırlayacağını ileri süren ekip iddiasında haklı çıkarsa karşımızda tahmini 400 beygir 600 nm tork gibi oldukça yüksek güç üreten hatchback (!) araç olacak. Böylesine güçlü otomobilin karşısında Audi RS3 ve Mercedes A45 gibi iki güçlü model duracak.

2019 Yeni Kasa Ford Focus RS

İşin aslına bakacak olursak artık c segmenti hot hatch sınıfta 300 beygirin altındaki araçların iddiası kalmadı. Zaten RS3 bu işte nirvanayı çizdi ve yakın zamanda yeni nesil A45 bunu alt edecek. Durum böyleyken hali hazırda versiyonu ile 350 ps 440 nm tork güç sunan Focus RS’in yeni jenerasyonu ile 400 beygirleri aşması gerekiyor. Bu barajın üstüne çıkması her şeyi çözmeyecek. Audi RS3, Mercedes A45 gibi rakiplerle başa baş yarışması için oldukça iyi çalışan çift kavramalı otomatik şanzımana da ihtiyacı var. Evet, bende birçok sürücü gibi manuel vitesli hızlı aracı kullanmayı severim ama devir çok değişti. Yeni nesil Focus RS için otomatik şanzıman gerekli diye düşünüyorum. Aktaracaklarım şimdilik bu kadar. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }