Oto Kokpit

2019 Yeni Kasa Chevrolet Silverado (MK4) Özellikleri ile Açıklandı

Pick-Up dünyasının en gösterişli araçlarından birisi olan Chevrolet Silverado, yeni kasasına kavuştu. Büyük oranda tasarımı değişen ve yeni nesil motor seçenekleriyle üretilen Yeni Chevrolet Silverado MK4, satışta olduğu ülkelerdeki kullanıcılarını mutlu edecek. Türkiye’de satışı olmayan bu aracı merak edenler olduğu için bu yazıda ele aldım. Hadi yeni nesil silverado’yu yakından tanıyalım.

2019 Yeni Kasa Chevrolet Silverado Donanımları

İlk olarak aracın geçmişine kısaca göz atalım. Chevrolet Silverado‘nun ilk kasası 1998 yılında yollara çıktı. Amerika kıtasında pick-up sınıfında kendine çok sağlam yer edinen araç, 2006 yılında ikinci versiyonuna kavuştu. 2014 yılında ise üçüncü nesil yollara çıktı ve şuan yollarda olan versiyonu 2019 yılına kadar üretilmeye devam edecek.

Peki sonra?

Sonrasında ise yerini MK4 versiyonu yani 2019 Yeni Kasa Chevrolet Silverado görevi devralacak. 2018 Detroit auto show da tanıtılan devasa pick up modeli, üçüncü jenerasyona göre önemli değişimler yaşadı. Tasarımsal olarak baktığımızda ön far yapısı ciddi değişim geçirmiş. Silverado artık daha ağır ve ciddi duruyor. Arka kısımda ise premium kimliğe kavuşmuş. Şu sağdan sarkan egzoz çıkışının yerini dikdörtgen formlu metal çift egzoz şık bir şekilde almış. İç mekanda ise kokpit ve gösterge paneli elden geçirilip orta konsol yenilenmiş. Boyutsal olarak baktığımızda ise aracın aks aralığı 41 mm artarken boyu da 100 mm uzamış. Ayrıca ağırlık olarak ise V8 modelleriyle kıyaslandığı zaman 204 kg hafiflemiş. Tabi tüm bu değişimler bu kadarla sınırlı değil. Yeni nesil Duramax 3.0 litre 6 silindirli turbo dizel motor, 2019 Chevrolet Silverado‘ya yerleştirilmiş. Ayrıca yenilenen 5.3 litre ve 6.2 litre V8 atmosferik benzinli motorlarda kullanılacak. Şanzımanda ise 8 ileri otomatik vites tipinin yerine Hydra-Matic adlı 10 ileri yeni nesil şanzıman kullanılacak.

2019 Yeni Kasa Chevrolet Silverado

2019 Yeni Kasa Chevrolet Silverado donanımları da bir o kadar ilgi çekici. Bu araçta donanım paketine göre 17, 18, 20 ve 22 inç jant seçenekleri, full led farlar, 7 inç dokunmatik multimedya ekranı, 4G bağlantı sistemiyle Wi-Fi paylaşım özelliği Apple Car Play ve Android Auto destekli multimedya sistemi, kablosuz telefon şarj istasyonu gibi birçok özellikte sunulacak. Tabi bundan daha fazlası da araçta yer alıyor ama Chevrolet yetkilileri daha fazlasını şimdilik açıklamadı.

2019 Yeni Kasa Chevrolet Silverado Fotoğrafları

Yeni Kasa Chevrolet Silverado ülkemizde satışa sunulmayacak. Zaten sunulsa da 3.0 litre dizel motoru bile zor satar. Fakat ana vatanında 2018 Sonbaharında müşterisiyle buluşacağı belirtildi. Aktaracaklarım bu kadar. Sırada aracın fotoğrafları var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }