Oto Kokpit

2019 Yeni Kasa Chevrolet Blazer Teknik Özellikleri Açıklandı

Chevrolet, merakla beklenen yeni SUV modelini tanıttı. 2019 yeni kasa Chevrolet Blazer birçok yönüyle detaylandı. Camaro’ya fazlasıyla benzeyen tasarımı, güçlü motor seçenekleri ve zengin donanımlarıyla ABD pazarı için satışa sunulacak olan bu araç, Avrupalı kullanıcılara sunulmayacak ve doğal olarak da kendisi Türkiye yollarında göremeyeceğiz. Yeni Camaro’ya benzerliğiyle dikkat çeken bu aracı gelin yakından tanıyalım.


2019 Yeni Kasa Chevrolet Blazer Teknik Özellikleri

Chevrolet Blazer, Amerikan SUV tarihine damga vuran araçlardan birisi olarak bilinir. 1969 yılında iki kapılı SUV olarak lanse edilen araç 1999 yılına kadar üç farklı jenerasyonla varlığını Blazer K5 olarak devam ettirdi. Bu araç varlığını sürdürürken 1982 yılında dört kapılı versiyonu üretim bandından indi ve bunun serüveni de 2005 yılına kadar sürdü.

Chevrolet Blazer K5

General Motors bünyesinde serüvenini devam ettirmek için aracın SUV kimliği crossover kısmına kaydırıldı ve GM Epsilon C1XX platformunda üretilme kararı alındı. Cadillac XT5, 2018 Buick Enclave ve 2020 Cadillac XT6 gibi araçlarla ortak platformu paylaşan bu aracı teknik verileriyle daha yakından tanıyalım.

2019 Yeni Kasa Chevrolet Blazer; 4917 mm uzunluğa, 2857 mm aks aralığına, 1915 mm genişliğe ve 1745 mm yüksekliğe sahip olup tasarımsal yönüyle yeni Camaro’yu fazlasıyla andırıyor. Far, ızgara ve ön tamponu ile ne kadar benzer olduklarını aşağıdaki görselle de kıyaslama yaparak anlayabiliriz.

Yeni Chevrolet Blazer - Camaro

Motor kısmıyla devam edelim.
Aracın kalbinde 2.5 litre dört silindirli 193 beygir 255 nm tork ve 3.6 litre V6 305 beygir 365 nm tork güç üreten atmosferik benzinli iki güç birimi görev yapıyor. 9T50 kodlu GM üretimi 9 ileri otomatik şanzımanla gelen bu iki farklı motor, ülkemize ne kadar da uzak değil mi? Zaten Türkiye yollarına çıkmayacağı için bu kısmı fazla düşünmemize gerek kalmayacak. Diğer verilerle devam edelim.

2019 Yeni Kasa Chevrolet Blazer Özellikleri

Yeni Chevrolet Blazer oldukça geniş yükleme alanı sunuyor. Katlanabilen koltuklar sayesinde 1818 litrelik bagaj alanı elde ediliyor. Önden motorlu olan önden çekişli ve dört tekerden çekiş sistemli olarak satışa sunulacak olan Blazer da ısıtmalı ve soğutmalı deri koltuklar, aktif sürüş destek sistemleri, tam otomatik klima, 360 çevresel görüş asistanı, geri görüş kamerası, gelişmiş multimedya elemanları gibi birçok üstün donanımda sunuluyor. Camaro’yu fazlasıyla yansıtan bu aracı genel hatlarıyla anlattım. Son olarak fotoğraflarına bakalım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }