Oto Kokpit

2019 Yeni Kasa Audi RS5 Sportback Teknik Özellikleri Açıklandı

Audi’nin RS adlı en hızlı ailesine bir üye daha katıldı. Yeni kasa audi rs5 sportback, 2018 New York otomobil fuarında tanıtıldı. Daha önce sizlere yeni nesil RS5 coupe modelini tanıtmıştım. Sportback ise bunun 5 kapılı versiyonu olup birazcık daha ağır olmasından dolayı hafif performansı düşük yüzünü temsil ediyor. Buyurun yakından tanıyalım.


2019 Yeni Kasa Audi RS5 Sportback Teknik Özellikleri

2019 Yeni Kasa Audi RS5 Sportback kaputu altında coupe versiyonundan tanıdığımız 2.9 TFSi V6 bi turbo benzinli motor yer alıyor ve 450 ps 444 beygir 600 nm tork güç üretiyor. 0-60 mil yani 0-96 km/s hızlanması 4.0 saniye süren aracın elektronik olarak sınırlandırılmış hızı 250 km/s. Fakat Dynamic plus paketle 280 km/s hıza çıkabiliyor. Yani ek ücretle RS5 Sportback her zaman daha fazlasını sunuyor.

2019 Yeni Kasa Audi RS5 Sportback Özellikleri

Aracın donanımlarına da kısaca değineyim. Standart RS spor süspansiyon sistemi ile gelen yeni kasa audi rs5 sportback, 2018 S5 Sportback modeline göre 7 mm daha yere yakın olarak konumlandırılmış. Ayrıca yine bu araca göre 15 mm kadar daha geniş olduğu da yapılan açıklamalar arasında yer alıyor. Quattro dört tekerden çekiş sistemi ile gelen RS5 Sportback, diğer birçok audi modelinde sunulan Audi sanal kokpit sistemine sahip ve gösterge panelinden multimedya fonksiyonuna kadar birçok işlem bu alt yapı ile sağlanmaya devam ediyor. Ayrıca aktif güvenlik sistemleri de aynen sunuluyor. Bunlar arasında trafik işaretlerini algılama, aktif şerit takip sistemi, arka çapraz trafik asistanı, uzun far asistanı gibi özellikler sunuluyor.

2019 Yeni Kasa Audi RS5 Sportback Kokpiti

Gelelim aracın ne zaman çıkacağına. Türkiye satışı ne zaman başlanacağı belli değil. Hali hazırda Coupe versiyonu bile netleşmedi. Bu yüzden 2018 sonuna doğru ülkemize geleceğini tahmin ediyorum. Fakat Amerika pazarına 2018 yılının ikinci yarısından itibaren sunulmaya başlanacak. Ayrıca Almanya içinde yakın tarihte fiyatlanacaktır. Şimdilik aktaracaklarım bu kadar. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }