Oto Kokpit

2019 Yeni Ford Mondeo Wagon Hibrit Özellikleri ile Tanıtıldı

Yenilenen zarif iç ve dış tasarım detayları ile dikkat çeken Ford Mondeo ilk defa hibrit wagon varyantını sunduğu yeni versiyonu 2019 Brüksel Motor Show’ da tanıtıldı. 2019 Ford Mondeo Wagon Hibrit modeli kendi segmenti için benzersiz bir ürün konumunda bulunuyor. Ayrıca daha rafine bir benzinli elektrikli sürüş deneyimi sağlıyor. Ford’un daha gelişmiş vites düzenini sürüş stillerine uygun olarak düzenleyen ve aynı zamanda da son derece şık ve ergonomik döner vites kadranı bulunuyor. Bu kadran ile aracın altında kontrol edilen yeni nesil akıllı 8 vitesli otomatik şanzımanı bulunuyor. Stop&Go geliştirmesi sağlanan adaptif hız sabitleyici ile otoyolda ve dur/kalk trafiğinde daha rahat bir sürüş sağlayan Mondeo Akıllı Hız Sınırlandırıcı ile sofistike sürücü destek teknolojileri sunuyor.

2019 Yeni Ford Mondeo Wagon Hibrit Özellikleri

2019 Ford Mondeo Wagon Hibrit modeli, Hibrit güç aktarımı 187 PS sağlıyor. Özel olarak geliştirilen 2.0 litrelik Atkinson Bisiklet benzinli motoru bulunuyor. Elektrik motoru ise 1.4 kWh lityum iyon batarya ve sürekli değişen bir şanzıman performansını oluşturan geliştirilmiş güç aktarımlı otomatik şanzımanı bulunuyor. Özellikle de rejeneratif frenleme teknolojisi, bataryayı yenileme için standart frenleme esnasında yitirilen enerjinin 90% oranını geri yakalıyor.

2019 Ford Mondeo Wagon Hibrit

Ford’un ‘Smart Gauge’ özelliği 2019 Ford Mondeo Wagon Hibrit modelinde yakıt ve enerji tüketimini daha etkin takip amacı ile aküye daha yüksek enerji geri dönüşüne yardımcı olabilmek için kademeli frenlemeyi teşvik eden ‘Fren Koçu’  bulunuyor. Elektrik destekli direksiyon, elektrikli klima bulunuyor. Aynı zamanda da motorda ortaya çıkan mevcut sürtünme kapasitesinde ciddi seviyede düşüş sağlayan güç aktarma organları bulunuyor. Ford’un 150 PS ve 190 PS 2.0 litrelik EcoBlue motorları sayesinde sağlanan yeni nesil 8 ileri otomatik şanzımanı, yakıt verimliliğinin daha da etkin optimizasyonunu sağlamak ve hassas/yumuşak performans sunabilmek amacı ile hızlı vites tasarımı bulunuyor. Her zaman yumuşak vites geçişlerini sağlayabilmek amacı ile debriyaj baskılarını ayarlamaya yardımcı olan araç ve çevre bilgilerini değerlendiren ‘Adaptive Shift Quality Control’ teknolojisi de bulunuyor.

2019 Yeni Ford Mondeo Wagon Hibrit Kokpiti

2019 Yeni Ford Mondeo Wagon Hibrit hakkında aktaracağımız bilgiler bu kadar. Aracın fiyat bilgisi netleştiği zaman güncelleme yapacağız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }