Oto Kokpit

2019 Yeni Ford Edge ST Özellikleri ile Tanıtıldı

Otomotiv dünyasının kalbi son günlerde Amerika’da atıyor. Bende mümkün olduğu kadar sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Bu sefer de 2019 Yeni Ford Edge ST ile karşınızdayım. Tasarımından donanımına kadar hayran kalınacak bu SUV, ülkemizde satılamayan Ford Edge modelinin daha sportif ve can alıcı halini temsil ediyor. Güncel Edge’ten çok daha yakışıklı olan ve bir o kadar da güçlü olan SUV’u yakından tanımaya ne dersiniz?


Yeni Ford Edge ST

Standart Edge’ten Farkı Nedir?
İlk başta şunu söylemek istiyorum. Bu araç ön tasarımıyla Kia Sorento’yu fazlasıyla andırıyor. Özellikle ızgara yapısı çok dikkatimi çekti. Fakat kıstas olarak güncel Ford Edge modelini alarak devam edelim. 2019 Yeni Ford Edge ST, güncel Edge modeline göre bambaşka araç olmuş. Bir defa far ve ızgara tamamen farklı. ST’nin body kitiyle birlikte değişen ön tampon, yan etekler, arka tampon ve özellikle arka difüzörle birlikte egzoz çıkışları aracın genel görünümünü bambaşka boyuta taşımış. Bu arada arka alanda birleşen stop grubu Edge ST’de tercih edilmemiş. Çokta doğru karar olmuş. ST body kite ek olarak sunulan 21 inçlik jantla bu araç çok sportif görünüme kavuşmuş.

Yazımın başından beri sportiflik kelimesini tekrarladım. Peki aracın ciğeri, dışarıdaki tasarımı destekliyor mu? Performans verileri açıklanmadı ama aracın kalbinde 2.7 litre V6 EcoBoost turbo benzinli ünite yer alıyor ve 335 ps 515 nm tork güç üretiyor. Üstelik dört tekerden çekiş sistemi standart olarak sunuluyor ve Ford Edge ST, 8 ileri otomatik şanzımanla geliyor. Yani dışında olduğu gibi yürüyeni de oldukça iddialı bir araç.

Birazda donanımdan bahsedelim. Yeni Ford Edge ST, SYNC 3 alt yapısıyla geliyor. 8 inçlik dokunmatik ekrandan yönetilen multimedya sistemine 12 hoparlörlü B&O PLAY adlı ses sistemi eşlik ediyor. Araçtaki internet yapısı da oldukça güçlü. 4.5 G ile 10 cihaza kadar Wi-Fi desteği sunabiliyor. Tabi aracın öne çıkan bütün özellikleri bunlarla sınırlı kalmıyor. Güvenlikte ikincil çarpışma freni, yaya algılama, ön çarpışma önleme asistanı, şerit takip ve uyarı sistemi, çapraz trafik algılama sistemi, adaptif hız sabitleyici, çevresel görüş sistemi, geri görüş kamerası, dikey ve yatay otomatik park gibi birçok üstün özellikler sunuluyor.

Son olarak, 2019 Yeni Ford Edge ST 2018 yazında Amerika’daki bayilerde satışta olacak. Türkiye için bu araç fiyatlanmayacak. Sebebi tabi ki yüksek vergiler ve akaryakıt fiyatları. Sırada fotoğraf galerisi var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }