Oto Kokpit

Çin İçin Üretildi: 2019 Yeni Citroen C3-XR ve Özellikleri

Citroen, birçok otomobil üreticisi gibi SUV sınıfa yatırım yapmaya devam ediyor. Dünyanın en geniş ticaret pazarına sahip Çin’e özel olarak 5 sene önce ürettiği C3-XR modelini makyajladı ve b segmenti SUV sınıfına sundu. Sadece Çin pazarına yönelik olarak üretilen yeni Citroen C3-XR, Avrupalı modelleri gibi iddialı tasarıma sahip değil ama özellik bakımından bölgenin kullanıcısını memnun edecek kadar donanımlı üretilmiş. İşte detaylar…


2019 Yeni Citroen C3-XR Özellikleri

Citroen C3-XR ile 2014 yılında tanışmıştık. Çin pazarına özel olarak üretilen araç aks mesafesini aynen koruyarak küçük değişikliklerle karşımıza çıktı. 2650 mm aks mesafesi ile C3 Aircross’tan 46 mm daha uzun dingil aralığı olan aracın yaşam alanı kendi sınıfına göre oldukça yüksek seviyede olmasıyla öne çıkıyor.

2019 Yeni Citroen C3-XR

2014 yılında üretilen versiyonuyla 180 bin adete yakın satan Citroen C3-XR ızgara kısmındaki C-Elysee yüzünü az da olsa atarak C4 Cactus ile başlayan altıgen formunu detaylarına katarak güncellenmiş. Aracın donanımlarına baktığımızda 16 inçlik çift renkli jantlar, 9 inçlik multimedya ekranı, panoramik sunroof, iç mekanda çift renk seçeneği, 5 farklı sürüş modu, çift usb girişi, Apple CarPlay desteği gibi özelliklerle geliyor.

2019 Yeni Citroen C3-XR Kokpiti

Altıgen formunu iç mekanda da devam ettiren Fransız üretici, motor kısmı için bilgi vermedi. Fakat şuan Çin’de satışa olan makyaj öncesi versiyonda 1.6 litre 117 ps atmosferik benzinli, 1.2 litre 136 ps 230 nm tork turbo benzinli ve 1.6 litre turbo benzinli 167 ps 245 nm tork güç üreten motorlar kullanılıyor. Büyük bir ihtimal 2019 yeni Citroen C3-XR içinde aynı üniteler kullanılmaya devam edecektir. Belki atmosferik ünite tamamen kaldırılabilir. Araç hakkında aktaracağım bilgiler bu kadar. Sırada arabanın fotoğrafları var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }