Oto Kokpit

2019 Pininfarina H2 Speed Teknik Özellikleri ile Tanıtıldı

Pininfarina ile Hybrid Kinetic Grup arasında ortaklaşa tasarımı gerçekleştirilen dördüncü konsept otomobil olma özelliğini taşıyan 2019 Pininfarina H2 Speed modeli,  2+2 konfigürasyona sahip olduğu belirtilirken, tasarımında kullanılan ‘martı kanatları’ estetik yönden çok önemli bir etkileyicilik ortaya çıkartıyor. Oldukça uzun olan kaput ile birlikte son derece zarif biçimde arka kısma iniş yapan eğri bir çizgi ile aracın önden oldukça etkin bir ‘agresiflik’ görünümü kazanmasına yardımcı oluyor. Krom kaplı çubukların yüksek teknoloji içeren farların çevresine dek taç yaprakları şeklinde açılması sağlanmış. İç dizayn konusunda da son derece özgür hareket edilmesi ile kabinde, dijital gösterge panelini ortaya çıkartıyor ve ön yolcuya yönelik olarak özel bir ekranda bulunuyor. Böylelikle araç ve özelliklerinin yönetimine yönelik olarak çok daha zengin bir panel bulunuyor.

Pininfarina H2 Speed Teknik Özellikleri

Pininfarina H2 Speed Teknik Özellikleri

Motor gücü yönünden de son derece önemli bir performans içeren 2019 Pininfarina H2 Speed modelinin 1073 beygir güç için 4 elektrikli motor kullanıyor. Ayrıca 38 kilovat saatlik bir pil potansiyeli içeriyor. Pininfarina, söz konusu olan güç aktarım işlevinin 350 km/s düzeyindeki bir üst hız sınırı sağlıyor. Bununla birlikte kaputunun altında bulunan yüksek güç potansiyeli sayesinde aracın 0’dan 100 km/s hıza çıkabilmesi sadece 2.7 saniyesini alıyor. Türbin, hidrojen yakıt hücresi ya da yanma motoru 3 aralık şeklinde genişletici potansiyeli olarak kullanılıyor.

Pininfarina H2 Speed

Son derece yüksek bir motor gücü içeren 2019 Pininfarina H2 Speed modelinde 13.000 rpm’ de 653 beygir gücü için dört elektrikli motor söz konusu. Bu motorların güç potansiyelini 250 kW güç üretimi gerçekleştiren ‘GreenGT’ hidrojen yakıt hücresinden alıyor. Frenleme sistemi her 20 saniye içerisinde bir frenleme için 2.4 kWh ya da 250 KW güç üretimi gerçekleştiriyor. Otomobilin kullanımı açısından uygunluğun en önemli etkenlerinin başında ise sadece 3 dakikalık bir doldurma süresinin bulunuyor olmasıdır. Aracın ağırlığı ise 1420 kilogramken bunun 41% oranı ön bölümde, kalan 59% oranı ise arkaya kısıma dağılıyor. Çevre değerlerinin korunması açısından egzoz sisteminin oksijen ve su ile herhangi bir etkide bulunmaması 100% çevreci bir otomobil olmasını sağlıyor. Araç hakkında aktaracaklarım bu kadar. Sırada fotoğraf galerisi var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }