Oto Kokpit

2018 Yeni Kasa Rolls-Royce Phantom MK8 Teknik Özellikleri Açıklandı

F segmentinin tepe noktasında yer alan Rolls-Royce Phantom, 8. kasasına kavuştu. 92 yıldır yollarda olan ve yeryüzündeki en lüks otomobillerden birisi olarak gösterilen bu araç, 2018 yeni kasa phantom ile yoluna devam ediyor. Standart ve uzun şasi versiyonu ile tanıtılan otomobil, daha konforlu, daha güçlü ve daha izole şekilde üretildi. Aracın teknik verileri, donanımları ve fiyatı hakkında bilgileri topladım. Buyurun detaylara geçelim.

2018 Yeni Kasa Rolls-Royce Phantom MK8

Yeni kasa phantom‘u anlatmadan önce geleneği bozmuyor ve aracın geçmişinden bahsetmek istiyorum. Markanın en gözde modellerinden birisi olan Rolls-Royce Phantom, ilk kasayla 1925 yılında yollara çıktı. MK1 Phantom, 1. dünya savaşı sonrası premium sınıfın en gözde araçlarından birisi olarak dikkat çekti ve İngiliz otomobil ekolünde önemli yer tutan “Silver Ghost” adlı modelinin yerine gelmişti. İlk jenerasyon Phantom’dan sonra 1929 yılında ikinci kasa üretildi ve Phantom belirli yıllar arasında güncellenerek devam etti. Marka, 6. kasasının üretimini 1968-1991 yılları arasında yaptı. Hatırı sayılır bir süre ve bu kadar uzun üretimde kalan model pek yoktur. İngilizler lüks sınıfın en gözde ve en üst seviyesinde yer alan bu otomobilini 2003 yılında 7. kasasına kavuşturdu. Tasarım olarak otomobil severlerin gözünde tamamen olumlu dönüşler almasa da premium algıyı çok iyi başardı. O ulaşılması güç otomobillerden biriydi. Yaşam alanında kendi galaksisini kullanıcısına sunan eşsiz F segmenti aracından bahsediyoruz. Sınıfında başta Bentley Mulsanne olmak üzere Alman cephede Audi A8 L, Mercedes-Maybach S serisi, BMW 7 serisi gibi birçok rakibi var ve bu araç onlar arasında en iyisi olarak adlandırıldı. 7. kasa 13 yıl görev yaptı ve bu sürede günümüz süper zenginlerine hizmet etti. Yıl 2017 ve söz sırası 8. jenerasyon Rolls-Royce Phantom’da…

2018 Yeni Kasa Rolls-Royce Phantom MK8 Özellikleri

2018 Yeni Kasa Rolls-Royce Phantom ile Neler Değişti?
Yeni Phantom, öncekine göre tasarım olarak genel anlamda değişim yaşamamış gibi görünse de aydınlatma grubu yeniden şekillendirilmiş. Yaşam alanı ise tamamen dijitale dönmüş. Fakat asıl yenilikler olması gereken yerde konforda yapılmış. 2018 yeni kasa phantom‘un camları 6 mm kalınlığında ve araç içindekileri dışarıdaki seslerden izole etmek için 130 kilogramlık yüksek kalitede malzemelere yer verilmiş. Tüm bunların bileşiminde önceki phantom modeline göre %30 daha iyi konfor anlamına geliyor.

Tabi bütün olay burada bitmiyor. 2018 Phantom selefine göre %10 daha az sessiz motora sahip. Sessiz dememe bakmayın. Burada 6.75 litrelik çift turbo beslemeli V12 motordan bahsediyoruz. 563 beygir 900 nm tork güç üretiyor ve 8 ileri ZF otomatik şanzımanla desteklenmiş. Büyük ve ağır araç olmasına karşı devasa cüssesini performansta iyi destekliyor. Bu aracın 0-100 km/s hızlanması 5.3 saniye ve elektronik olarak sınırlandırılmış son hızı ise 250 km/s. Bu arada uzun şasi versiyonu ise 5.4 saniyede bu süreyi tamamlıyor. 7. kasa ile karşılaştırdığımız zaman 453 beygir 720 nm tork gücün sunduğu 5.9 saniyelik 0-100 km/s değeri ve 240 km/s son hızını ele alarak arada ciddi geliştirme olduğunu görebilirsiniz. Tabi Rolls-Royce firması teknik özelliklerin tamamını paylaşmadığı için yakıt tüketim ve ağırlık değerlerini göremiyoruz. Birde donanım kısmına göz atalım.

Yeni Rolls-Royce Phantom MK8 Ne Zaman Çıkacak?

Donanımlarına kısacık bakalım
Yeni Rolls-Royce Phantom MK8, standart ve uzun şasi olmak üzere iki kasa seçeneğiyle üretildi. Araçta 21 ve 22 inçlik 4 farklı jant modelleri sunuluyor. 12.3 inç TFT gösterge paneli, arka koltuklarda 12 inçlik ekran, 18 kanallı amfi ile beslenen 13 hoparlörlü 1300 watt rms çıkış gücüne sahip ses sistemi, yorgunluk algıma sistemi, arka çapraz trafik uyarı özelliği, aktif fren sistemi, yaya algılama ve frenleme özelliği, şerit takip ve uyarı sistemi, adaptif hız sabitleme sistemi, 360 derece çevresel görüş özelliği, gece görüş modu gibi birçok donanım yer alıyor. Hepsini saymam mümkün değil. Bu araç o kadar özel ki, Rolls-Royce’u yakından tanıyanlar aracın şemsiyesini iyi bilir. İşte bu şemsiye bile birden fazla renk ve modelde sunuluyor. Hatta şemsiyenin sapı bile opsiyon listesinde özelleştiriliyor. Yetmiyor, kapı eşiğine adınızı bile yazabiliyorsunuz. Unutmadan, birde koltuk başlıklarının ön yüzüne de 6 harfe kadar özelleştirebiliyorsunuz. Böylesine geniş çapta opsiyonel özelliklere sahip olan Yeni Kasa Rolls-Royce Phantom‘un bütün özelliklerini aktaramayacağım için tahmini fiyatına değinip fotoğrafları ile yazımızı sonlandıralım.

Yeni Rolls-Royce Phantom MK8 Kokpiti

Son olarak Fiyatı
2018 Rolls-Royce Phantom için Avrupa başlangıç fiyatının yaklaşık 300.000 euro olacağından bahsediliyor. Gelelim ülkemizdeki fiyatına. Türkiye’de bu aracı alacak insan sayısı belli olduğu için biraz sonra yazacağım rakamın onlar için can sıkıcı olacağını sanmıyorum. Güncel kur değerlerini baz alarak bu aracın tahmini Türkiye fiyatı 3.1 milyon TL‘cik ediyor. Tabi bu başlangıç fiyatı olarak ortada gezen değeri. Şimdilik aktaracağım bilgiler bu kadar. Gelin aracın fotoğraflarına bakalım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }