Oto Kokpit

2017 Yeni Kasa Kia Picanto Tanıtıldı

Kia’yı 13 yıldır A segmentinde temsil eden Picanto, 3. jenerasyonu ile karşımıza çıktı. 2017 Yeni Kasa Kia Picanto olarak lanse edilen araç, ikinci neslinden izler taşıyor. Fakat GT-Line paketi ile tanıtılması onun çekici ve hırçın olarak tanımamıza sebep oldu. Kendisi çok iddialı duruyor. En az pro ceed kadar ilgi çekici olmuş. İşte detaylar…

2017 Yeni Kasa Kia Picanto

Üretimine 2004 yılına başlanan Picanto, aslında hala yollarda olan Kia Atos modelinin varisi olarak karşımza çıktı. 2011 yılına kadar yollarda olan ilk jenerasyon ikinci kasasına yine aynı yıl kavuştu. Hyundai İ10 ile birlikte aynı platformda yürüyen Kia Picanto, küçük olmasına karşın 5 kapılı kasasıyla küçük şehir otomobili seven kitlelere hitap etti. Vee yıl 2017, artık 3. jenerasyonun yollara çıkma zamanı geldi.

Teknik Özellikleri
GT-Line yüzüyle tanıtılan Kia Picanto‘nun mk2’ye göre dingil mesafesi 15 mm artırılmış ve 2400 mm değerine kavuşmuş. Bununla birlikte uzunluk 3595 mm, genişlik 1595 mm ve yükseklik ise 1485 mm olarak kayıtlarda yer alıyor. 5 ileri düz vites ve 4 ileri otomatik şanzımanla gelmesi beklenen araçta 1.0 litre ve 1.2 litre atmosferik motorlar kullanılmaya devam edecek. Fakat fotoğraflardaki Kia Picanto GT-Line için 100 ile 120 ps arasında güce sahip olması beklenen motorların kullanılacağı söyleniyor. Yani o konuda net bilgi henüz açıklanmış değil.

2017 Yeni Kasa Kia Picanto Özellikleri

Tasarımsal Değişimi
Tasarım olarak baktığımızda far ve ızgara yapısında ciddi yenilik yapılmış. Aslında görünüşü abisi Kia Rio’ya göz kırpıyor. Fakat sınıfı itibariyle minimal görünüme sahip. Ama arka tasarımda değişim olmuş gibi görünse de mk2’nin etkisi hala varlığını koruyor. 2017 Yeni Kasa Kia Picanto, yaşam alanı ile de öne çıkıyor. İlk olarak kokpitteki multimedya ekranı dikkatimi çekti. Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink destekli bu ekranda araç daha eğlenceli hale getirilmiş. Öte yandan direksiyon simidinden tutunda klima havalandırma peteklerine kadar belirgin değişim var. Gösterge paneli, orta konsol, klima kontrol alanı ve birçok alanda ciddi değişim geçirmiş. Tabi bu araç Kia Picanto GT-Line yüzüyle bize baktığı için daha zengin görünüyor. O kırmızı detaylı spor koltuklar, deri kaplı kapı döşemeleri, büyük jantlar, çift egzoz çıkışı gibi ekstraları baz versiyonunda bulmak mümkün olmayacak. Karşımızda duran versiyonu en dolu ve en ilgi çekicisi. Şu haliyle ülkemizde doğru fiyat ve düşük yakıt tüketimine sahip motorla konumlandırılırsa önceki modelin satışlarını katlayacağı düşüncesindeyim.

2017 Yeni Kasa Kia Picanto Ne Zaman Çıkacak?

Ne Zaman Çıkacak?
Mart ayında yapılacak olan 2017 Cenevre autoshow’da boy gösterecek olan 2017 Yeni Kasa Kia Picanto, Avrupa pazarına ilkbahar’da sunulması bekleniyor. Ülkemize gelmesi de yaza sarkabilir. Bu konuda bilgiler netleşince sitede yer vereceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }