Oto Kokpit

2016-2017 Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlıyor?

2016-2017 Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlıyor?

Havalar iyiden iyiye soğudu ve araçlarımızın yolda tutunma potansiyeli de gitgide azalıyor. Bu durumda Zorunlu Kış Lastiği Uygulamasını tekrardan gündeme getirdi. Geçen sene 1 Aralıkta başlamıştı ve 54 ili kapsamıştı. Bu yılda yine aynı tarihte başlıyor. 1 Aralık 2016 Perşembe günü zorunlu kış lastiğine geçiş yapılması gerekiyor. Peki hangi araçları kapsıyor ve uygulama nasıl yapılacak? İşte detaylar…


zorunlu kış lastiği uygulaması 2016 otomobillerde ne zaman?

2017 Zorunlu Kış Lastiği Uygulamasının kapsamı şuanlık şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlaro kapsıyor ve kurala uymayan araçların işletmecilerine 602 TL para cezası uygulanacak. Bu uygulamanın amacı, zorlu kış şartlarına göre önlemini almamış olan araçların yolu kapatmasını, kazaya sebebiyet vermesini ve insanları mağdur etmesini önlemedir. Bu kapsamda geçen yıl 3 bin 313 ticari araç sahibine ceza kesilmiş ve 1 milyon 951 bin 119 lira para cezası uygulanmış. Bu sene de denetimler sıkı şekilde yapılacaktır.

Peki zorunlu kış lastiği uygulaması otomobillerde nasıl uygulanacak?
Geçen yıl 54 il açıklandı ve buralarda uymayanlar için cezalar kesildi. Aslında bu uygulama bütün araçlar için geçerli. Fakat ildeki Valilikler bu konuda genel bir hüküm çıkarıp denetlemeleri sıkılaştırıyor ve ceza kesebiliyor. Evet, lastik değişimi maliyetlidir ve aracın cinsine göre bütçeyi zorlayacaktır. Ama şunu da unutmamalıyız ki hayatımızdan ya da sevdiklerimizden de değerli değil ya da hayatımız o kadar da ucuz değil. Araçlarımızı yolda tutan en önemli aksamlardan birisi tekerlerdir. Siz siz olun, seyahatlerinizi yaparken geçeceğiniz bölgelerin hava durumunu göz önüne alarak aracınızın durumunu elden geçirin. Güvenliğinizi alın ve öyle yola çıkın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }