Oto Kokpit

Sırada 2018 Yeni Kasa Volkswagen Golf 8 Var

Volkswagen firmasının kompakt hatchback sınıfındaki güçlü oyuncusu bu sefer Golf 8 olarak geliyor.

Markanın gelmiş geçmiş en efsanevi modellerinden birisi olan volkswagen golf, 1974 yılında üretilmeye başlandı. İlk kasası ile rabbit ismiyle de dünya genelinde bilinen golf, günümüzde 4. kasasıyla ağızda tat bıraktı. Fakat şimdiye kadar üretilmiş olan premium algısını oluşturan jenerasyon golf 7 ile tamamladı. 2012 yılında yollara çıkan son temsilci ile kompakt sınıfta üretilebilecek en iyi araçlardan birisi yollarla buluşturuldu ve hala da varlığını sürdürmeye devam ediyor.

2018 Yeni Kasa Volkswagen Golf 8 İç Mekanı Nasıl Olacak?

3. nesil golf’ten itibaren 6 yılda bir üretilme geleneği yakalayan Almanlar, muhtemel yeni volkswagen golf 8 modelini de 2018 yılında çıkaracağı otomobil otoriteleri tarafından ön görülüyor. Durum böyle olunca da yeni kasa vw golf 8 için beklenen yenilikleri aktarmak istiyorum.

2018 yeni kasa vw golf 8 için beklenen en önemli yenilik aracın ağırlığı üzerinde olacak. Alman mühendisler 50 kg ila 70 kg arasında şuan ki kasaya göre hafifleme olması bekleniyor. Bu değişimle birlikte yakıt sarfiyatının düşmesi ve performansın artması anlamına geldiğini söylememe gerek yok sanırım.

Yeni vw golf 8 kokpiti içinde ciddi yenilikler bekleniyor. 9.2 inç multimedya ekran, geliştirilmiş ses komut sistemi, head-up display gibi özelliklerin gelmesi muhtemel gözle bakılıyor. Hatta şöyle bir beklenti de var. Golf 7 ile başlatılan kaliteli iç mekan olgusu, b8 passat’a ithafen yeni nesil golf ile daha üste çıkacağı düşünülüyor.

Teknolojik yenilikler ile birlikte bu otomobilde adaptif hız sabitleme sisteminin 130 km/s hıza kadar golf 8’i sürücü müdahalesi olmadan kontrol etmesi bekleniyor. Ayrıca elektrikli motorlu gte versiyonu ile birlikte GTi ve R serisinin çok daha güçlü hale getirilmesi bekleniyor. Bunlara ek olarak dizel ünitenin hacminde daralma bekleniyor. Tıpkı vw polo’da olduğu üzere golf modeli içinde değişim ön görülüyor. Fakat beklentiler 1.5 litrelik turbo dizel üniteden yana görünüyor.

Şimdilik aktaracaklarım bu kadar, gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim. Facebook sayfamız üzerinden takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz: facebook.com/otokokpit

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }