Manyetik Motor Nedir? Nasıl Çalışır?

Manyetik Motor Nedir? Nasıl Çalışır?

Durağan bir öge olmayan teknoloji, her an gelişerek, ilerlemekte olan bir unsurdur. Teknoloji ilerledikçe, özellikle araç teknolojisinde pek çok gelişme yaşanmaktadır. Bu nedenle 1920’li yıllardan, bugüne kadar hem araç motorlarında, hem de araç teknolojisinde büyük gelişme görülmektedir. Bu gelişmelerden bir tanesi de, manyetik motor ile alakalıdır.

Manyetik Motor Nedir?

Manyetik motor, araçlarda temel olarak yakıt yerine, manyetik enerjiyi, hareket enerjisine döndürme temeli üzerine oturtulmuştur. Dolayısıyla motor, herhangi bir yakıt ihtiyacı duymamaktadır. İhtiyaç duyulan güç, motorun yapısı içerisindeki mıknatıslarla elde edilmektedir. Bu sayede araçlarda yakıt sorunu olmaksızın, büyük mesafeler kat etmek mümkün hale gelecektir. Bu motorların çalışma prensibi ise mıknatısların çekim gücü, yerleştirilme mesafeleri ve mıknatısların arasındaki mesafe gibi etmenlere dayanmaktadır. Manyetik Motorlarda ilk hareket verildikten sonra, mekanizma mıknatısların manyetik enerjisinden güç alarak, çalışmaya devam etmektedir. Böylece herhangi bir yakıt olmadan, tamamen doğal, zararsız bir motor elde edilebilmektedir. Ancak bu motor üzerinde denemeler ilk olarak Nikola Tesla ile başlamış, bundan sonra yapılan tüm denemelere rağmen elde edilememiştir.

Peki, araçlarda manyetik motor kullanımı mümkün müdür? Bu soruya verilecek cevap hem olumlu, hem de olumsuz yöndedir. Zira manyetik motor, henüz keşfedilip, üretilmiş değildir. Bu nedenle araçlarda kullanılması da mümkün olmamaktadır. Sonsuz bir enerji anlamına gelmekte olan manyetik motor, günümüz teknolojisi ile hala olası değildir. Ancak teknoloji ilerledikten sonra bu motorların keşfedileceği düşünülmektedir.

Manyetik motorların bulunup, üretilmesi manyetik motor prensibi ile çalışan araçları görmemiz de mümkün olacaktır. Böylece otomobil sektöründe belki de en büyük adımlardan bir tanesi atılmış olacaktır. Kısa zamanlarda oldukça büyük mesafeler kat etmek mümkün olacak ve yakıt gibi sorunların kalmasıyla adeta bir devrim yaşanacaktır.

Yorumlar
  1. Hüseyin DİNÇERLER dedi ki:

    Tespitleriniz doğru, sizi tebrik ederim.
    Fakat motor günümüz teknolojisi ile yapıldı ve çalışır durumda,