Oto Kokpit

2020 Yeni Kasa SsangYong Korando (C300) Teknik Özellikleri ile Tanıtıldı

Ürettiği SUV modelleriyle tanınan Güney Koreli firma SsangYong yepyeni aracını tanıttı. Yeni kasa SsangYong Korando‘yu Cenevre’de gün yüzüne çıkaran firma, gerek dışı gerekse içiyle rakiplerine korku verecek kadar iddialı araç hazırlamış. Gelin kendisini yakından tanıyalım.


2020 Yeni Kasa SsangYong Korando (C300) Özellikleri

SsangYong Korando‘nun SUV dünyasındaki macerası 1982 yılında başladı. İlk versiyonu Jeep CJ serisine benziyordu. 1996 yılında kasa değişince son derece çirkin mi araçla karşımıza çıktı. Mercedes’in 2.9 litrelik benzini motorunu kullanmaya ikinci neslinde başlayan SsangYong Korando, 2010 yılında C200 kodlu üçüncü jenerasyonuna kavuştu. Bu sefer berbat tasarımın yerini Avrupai yüz almıştı. 9 yıldır bu kasayla yoluna devam eden Korando şimdi de C300 kodlu dördüncü nesliyle gün yüzüne çıktı. Teknik özellikleriyle bu aracı tanımaya başlayalım.

2020 Yeni Kasa SsangYong Korando (C300)

2020 Yeni Kasa SsangYong Korando Teknik Verileri
Önceki nesline göre daha uzun ve daha geniş olarak üretilen Korando’nun boyutlarına bakalım.
4450 mm uzunluğa,
1870 mm genişliğe,
2675 mm dingil mesafesine,
1620 mm yüksekliğe sahip olan aracın bagaj alanı 551 litre olup katlanabilen arka koltuklarla bu hacim 1248 litreye kadar çıkabiliyor.

Euro 6d normuna uygun iki üniteyle gelen yeni kasa SsangYong Korando için benzinli olarak 1.5 litrelik T-GDi motor bulunuyor ve bu ünite 163 ps 280 nm tork güç sunuyor.

2020 Yeni Kasa SsangYong Korando Kokpiti

Dizel cephede ise 1.6 litrelik turbo beslemeli ünite bulunuyor ve 136 ps 324 nm tork güç sunuyor. Bu motor seçenekleri 6 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzıman ile alınabilecek.

Yeni SsangYong Korando Donanımları
SsangYong, Avrupalı rakiplerinin gerisinde kalan iç mekanı ile hep eleştirilerin odağında olmuştu. Fakat dördüncü nesil Korando bunu unutturacak. 9 inçlik dijital gösterge paneli ve 10.25 inçlik dokunmatik multimedya ekranı ile teknolojik konuda ilk adımları tamamlayan Güney Koreli SUV, son derece şık tasarlanmış kontrol tuşları, şık vites topuzu, deri koltukları ve üstün donanımlarıyla da göz dolduruyor. Bu arada Korando’nun multimedya sisteminde Apple CarPlay ve Google Android Auto desteği sunuluyor ve TomTom uydu navigasyonda bulunuyor.

2020 Yeni Kasa SsangYong Korando Fotoğrafları

Tabi bütün özellik listesi bu kadar değil. Anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği, ısıtmalı ön koltuklar, alışılmışın dışında iç ambiyans aydınlatması, çift bmlgeli tam otomatik kliması gibi donanımlara ek olarak 2020 SsangYong Korando için Advanced Emergency Braking System adlı otomatik acil fren sistemi, adaptif hız sabitleyici, kör nokta algılama asistanı, şerit takip sistemi, arka çapraz trafik uyarı sistemi gibi özelliklerde sunuluyor.

2020 yeni kasa SsangYong Korando hakkında aktaracaklarımız bu kadar. Fiyat bilgisi henüz paylaşılmayan aracın Türkiye satışı hakkında da herhangi bilgi şimdilik yer almıyor. Fakat SsangYong bu aracını 7 yıl ya da 242 bin kilometre (150 bin mil) garanti kapsamında kullanıcısına sunacak. Gelişmeler için takipte kalınız.

Yorumlar
  1. Fatih SEVGİLİ dedi ki:

    Bende bu aracı alıcamda sizdende bilgi alabilirmiyim iletişime geçsem rica etsem

  2. Fatih SEVGİLİ dedi ki:

    Özgür bey bende alcam araçtan ama bilgim yok sizden bilgi alabilirmiyim rica etsem

  3. 3mre dedi ki:

    Merhabalar curis control adaptif mi acaba acaba araça göre yavaşlayıp tekrar kendi kendine hızlanıyormu

  4. Ahmet K dedi ki:

    Tek tuşla S.O.S sistemini ve çevreci ad blue deposunu üst segmentdeki çok az araçda bulursunuz

  5. Ahmet K dedi ki:

    Satıldığı fiyatlara göre güç, sağlamlık (euro ncap 5 yıldız), konfor, sürüş, donanım , kasa, motor ve şanzıman hepsini karşılayabilecek
    Türkiye de başka bir araç yok .
    Biz de 1,5 aydır kullanıyoruz .

    1. Fatih SEVGİLİ dedi ki:

      Sizinle iletişime geçebilirmişiz rica etsem

  6. abal dedi ki:

    Mükemmel bir araç, 1 haftadır kullanıyorum.Her şeyiyle gayet yeterli bir araç.

    1. Özgür Arslan dedi ki:

      Hocam merhaba bizde almak istiyoruz yeni korando ama biraz tereddütlerimiz var size nasıl ulaşabiliriz acaba mail adresim ozgursaitarslan@hotmail.com

    2. Fatih SEVGİLİ dedi ki:

      Slm size nasıl ulaşabilirim bende bu araçtan alcam ama araba yi çok iyi bilmiyorum siz kullanıcı olaraktan beni bilgilendirirmisiniz rica etsem

] }