Oto Kokpit

2020 Yeni Kasa Hyundai i10 (MK3) Özellikleri ile Tanıtıldı

Geldi, gelecek derken yeni kasa Hyundai i10 sonunda gün yüzüne çıktı. 2019 Frankfurt otomobil fuarında halka sunulacak olan bu araç önceki nesline göre daha sportif hatlarla karşımıza çıktı. Bir Hyundai klasiği olarak donanımsal eksiği yoktur desek yalan olmaz. Yeni i10 A segmentinde olmasına karşında B segmentindeki araçları kıskandıracak kadar özelliklere sahip. Hadi detaylara geçelim.


2020 Yeni Kasa Hyundai i10 (MK3)

Yeni nesil Hyundai i10, önceki modeline göre daha sportif hatlarla karşımıza çıktı. Özellikle ön kısımda başarılı tasarım oyunları yapılmış. Teknik anlamda aracı ele aldığımızda tavanı 20 mm alçaltılmış ve aracın gövdesi 20 mm genişlemiş. Öte yandan 252 litre bagaj alanında hacimsel değişim yaşanmamış. Motor kısmına geçtiğimizde ise iki farklı ünite ile tanıtıldı. Bunlar;
1.0 litre MPi 3 silindirli atmosferik benzinli 67 ps 96 nm tork,
1.2 litre MPi 4 silindirli atmosferik benzinli 84 ps 118 nm tork güç sunan motorlar olup 5 ileri manuel ve yine 5 ileri otomatik şanzıman ile alınabilecek.

2020 Yeni Kasa Hyundai i10

2020 Yeni Kasa Hyundai Donanımları

10 farklı kaporta rengiyle tanıtılan yeni kasa Hyundai i10 da çift renk seçeneği sunuluyor ve böylece 22 farklı dış renk tanımlanabiliyor. Baz versiyonda dört koltuklu ve 14 inçlik jantlı modelle gelen yeni nesil i10’un üst paketlerinde 16 inçlik jantlar, led gündüz farları, 8 inçlik dokunmatik multimedya ekranı, çift bölgeli otomatik klima, koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma, akıllı cihazlar için kablosuz şarj alanı, geri görüş kamerası, Apple CarPlay ve Android Auto destekli navigasyon özellikli multimedya sistemi, ileri çarpışma önleme asistanı, şerit takip ve uyarı asistanı gibi özelliklere ek olarak akıllı cihaz üzerinden aracı çalıştırma, iklimlendirme elemanları açma ve aracın kapılarını açıp kapama imkanı tanıyan donanımda sunuluyor.

2020 Yeni Kasa Hyundai i10 Kokpiti

2020 yeni Hyundai i10‘u genel hatlarıyla anlattım. Aracın fiyatına dair henüz bilgi paylaşılmadı. Ülkemizde satışa sunulduğu zaman ek güncelleme yapacağım.

Yorumlar
  1. ahmet dedi ki:

    rengi ve dizaynı harika uyumlu olmuş

  2. sercan dedi ki:

    iç dizaynına ve tasarımını bayıldım çok iyi

  3. erdi dedi ki:

    görsellerde rengi çok iyi görünüyor ama gerçekte nasıl olur bilemem

] }