Oto Kokpit

Yeni Volkswagen T-Roc Teknik Özellikleri Türkiye Fiyatı Açıklandı

Crossover SUV sınıfına yepyeni bir oyuncu daha katıldı. Yeni Volkswagen T-Roc, birçok detaylarıyla geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Aracın bazı özellikleri açıklanmadığı için ilk gün yayına almadım. Şuan elimde çok daha fazla bilgi var ve sizlerle paylaşacağım. Hadi detaylara geçelim.

2018 Yeni Volkswagen T-Roc 2018 Yeni Volkswagen T-Roc Türkiye

Yeni Volkswagen T-Roc Türkiye Fiyatı Açıklandı

Yeni T-Roc, 2019 Şubat ayında ülkemiz için fiyatlandı. 1.5 TSI motor ve Highline donanım paketi ile satışa sunulan aracın fiyat bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

Volkswagen, elindeki kozları teker teker sunmaya devam ediyor. SUV sınıfına artık daha fazla ağırlık vermeye başladı. İkinci nesil Tiguan, Amerika pazarı için Atlas, testleri devam eden yeni nesil Touareg derken şimdide crossover dünyasına T-Roc modelini kattı. Başındaki T harfini abileri Tiguan ve Touareg modellerinden alan bu araç, MQB platformunda üretildi. Seat Arona ile Skoda Karoq arasında boyutlara sahip olan Volkswagen T-Roc, her geçen gün rekabetin arttığı SUV sınıfta küçük segmentte önemli oyuncular arasında yer aldı. Aracı daha yakından tanımak adına öncelikle donanımlarına bakalım, daha sonrada teknik verilere ve diğer detaylara bakarız.

Yeni Volkswagen T-Roc Ne Zaman Çıkacak?

Volkswagen T-Roc Donanımları
Crossover sınıftaki araçlara baktığımızda kişiselleştirilebilir yapı öne çıkıyor. T-Roc modeli de aynı konseptte hazırlandı. Çift renkli tasarımı ilk bakışta dikkat çekiyor ve bunu yaşam alanında devam ettiriyor. Donanımlara geçtiğimizde ise bu araç iki farklı paketle geliyor. İlki olan olan T-Roc Style ile 4 farklı renge sahip 17 inçlik Mayfield adlı jantlar, krom egzoz çıkışı, beyaz renkte iç ambiyans aydınlatması, sürücü uyarı sistemi, konfor koltuklar gibi özellikler sunuluyor. T-Roc Sport paketinde ise iki farklı renkte 17 inçlik Kulmbach adlı jantlar, kırmızı fren kaliperleri, alüminyum pedal seti, karartılmış arka camlar, sis farları, spor koltuklar gibi özellikler yer alıyor.

Yeni Volkswagen T-Roc İçi

Tabi bütün donanımlar bununla sınırlı değil. Görsellerde dikkat çeken 133 dpi grafik kalitesindeki 11.7 inçlik dijital gösterge paneli, standart olarak sunulan 6.5 inçlik dokunmatik ekran, opsiyon olarak alınabilen, 8.0 inçlik dokunmatik ekran, Apple CarPlay ve Android Auto desteği, çift bölgeli otomatik klima, adaptif şasi kontrol sistemi, yaya algılama otomatik frenleme sistemi, 30-210 km/s aralığında çalışan adaptif hız sabitleme sistemi, geri görüş kamerası, şerit takip ve uyarı özelliği, kör nokta algılama sistemi, arka çapraz trafik uyarı asistanı, otomatik park sistemi, yorgunluk algılama asistanı, 0-60 km/s hız aralığında çalışan trafikte sürüş asistanı, acil yardım çağrısı asistanı gibi özelliklerde sunuluyor. Kısaca donanımsal olarak da sınıfında birçok rakibini kıskandıracak kadar dolu bir otomobil olmuş. Peki teknik anlamda nasıl? Ona da bakalım.

Volkswagen T-Roc Teknik Özellikleri
İlk olarak boyutlara bakalım. Bu araç 4234 mm uzunluğa, 1819 genişliğe, 1573 mm yüksekliğe ve 2603 mm aks aralığına sahip. 445 litre bagaj hacmine sahip olan volkswagen t-roc, 60/40 oranında katlanabilen arka koltukları sayesinde 1290 litrelik yükleme alanına da kavuşabiliyor. Bu açıdan ele aldığımız zaman kendi grubundaki Seat Arona ile Skoda Karoq modellerine göre tam ortada yer alıyor. Yani Arona bu araca göre biraz daha küçük kalırken Karoq büyük boyutlara sahip. 3 farklı turbo benzinli (TSi) ve 3 farklı turbo dizel (TDi) motor seçenekleriyle gelen araçta 7 ileri DSG şanzıman ve ayarlanabilir modlara sahip 4Motion özelliği de sunuluyor. Tam olarak tüketim ve performans verileri açıklanmadı ama motor seçeneklerine de göz atalım:

Benzinli
1.0 TSI 115 PS, 200 Nm, 6 ileri manuel – önden çekişli
1.5 TSI 150 PS, 250 Nm, 6 ileri manuel – önden çekişli
1.5 TSI 150 PS, 250 Nm, 7 ileri DSG – önden çekişli
1.5 TSI 150 PS, 250 Nm, 7 ileri DSG – 4MOTION
2.0 TSI 190 PS, 320 Nm, 7 ileri DSG – 4MOTION

Yeni Volkswagen T-Roc

Dizel
1.6 TDI 115 PS, 250 Nm, 6 ileri manuel – önden çekişli
2.0 TDI 150 PS, 340 Nm, 6 ileri manuel – önden çekişli
2.0 TDI 150 PS, 340 Nm, 6 ileri manuel – 4MOTION
2.0 TDI 150 PS, 340 Nm, 7 ileri DSG – önden çekişli
2.0 TDI 150 PS, 340 Nm, 7 ileri DSG – 4MOTION
2.0 TDI 190 PS, 400 Nm, 7 ileri DSG – 4MOTION

Peki Ne Zaman Çıkacak?
2018 Yeni Volkswagen T-Roc, önümüzdeki ay yapılacak olan Frankfurt otomobil fuarında boy gösterecek. Satışları da Avrupa’da Kasım 2017’de başlayacak. Ülkemize de yıl sonuna doğru geleceğini tahmin ediyorum. Almanya’da 20.000 euro seviyesinde satılacağı ön görülüyor. Türkiye fiyatı ve donanım paketleri netleştiği zaman ayrıca güncelleme yapacağım. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }