Oto Kokpit

2018 Yeni Peugeot Rifter Teknik Özellikleri ile Tanıtıldı

PSA, 2018 Cenevre otomobil fuarında yepyeni modellerini teker teker öne çıkardı. Ticari sınıfta iyi satışlara ulaşan Partner modelinin yerini yeni Peugeot Rifter aldı. İlgi çekici tasarımı, otomobilleri kıskandıracak iç mekanı ve donanımı ile bu araç bambaşka boyuta geçiş yaptı. Ayrıca yeni nesil dizel motorunu demiyorum bile. Hadi aracı daha yakından tanıyalım.

2018 Yeni Peugeot Rifter Özellikleri

Peugeot Rifter, tıpkı Opel Combo Life ve Yeni Berlingo’da olduğu gibi bu araç içinde iki farklı kasa tipi sunuluyor. Kısa versiyonu 4.40 metre uzunluğa, uzun versiyonu ise 4.75 metre uzunluğa sahip. Kısa olanı 5 koltuklu, uzun olanı ise 7 koltuklu. Tasarım olarak baktığımızda güncel Peugeot modellerine ön yapısı fazlaca benziyor. Fakat arka tasarımda Partner’den pek farklı değil. Fakat iç mekanda Yeni Peugeot Rifter, diğer Combo Life ve Yeni Berlingo’dan bu kısımda ayrılıyor. Peugeot yaşam alanında kendi izlerini daha ağır şekilde hissettirmiş. Direksiyon simidi bunun en büyük kanıtı oluyor.

2018 Yeni Peugeot Rifter Donanımları

Aracın donanımlarından detaylıca bahsetmeyeceğim. Çünkü Opel Combo Life ve Yeni Berlingo ile birçok ortak özelliklere sahipler. Yine de öne çıkan noktalar var. Onlara bakalım. Yeni Peugeot Rifter özellikleri, ledli farları, arasında Peugeot i-Cockpit alt yapılı 8 inçlik dokunmatik multimedya ekranı, çift bölgeli klima, 3 boyutlu navigasyon sistemi, anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği, zemine göre sürüş modları, elektrikli park freni gibi özellikler öne çıkıyor. Ayrıca bu araçta 4×4 versiyonu da ilerleyen zamanda satışa sunulacak. Birde GT Line versiyonu da var. GT Line ile 17 inçlik jantlar, GT body kit dokunuşlar, spor direksiyon simidi gibi ince ayrıntılar geliyor. Donanım kısmını burada bırakalım ve motor kısmına geçelim.

Yeni Peugeot Rifter İçi

Motor seçeneklerine bakacak olursak;
Benzinli cephede 1.2 litrelik PureTech motor yer alacak. Bu ünite iki farklı güç birimi ile sunulacak: 110 ps ve 130 ps. 110 ps versiyonu 5 ileri manuel şanzımanla, 130 ps versiyonu ise 2019 yılında EAT8 kodlu 8 ileri otomatik şanzımanla gelecek ve ikisi de start-stop özelliğine sahip olacak.

Dizel olarak 1.5 BlueHDi ünite altında 3 farklı güç birimi sunulacak.
BlueHDi 75, 5 ileri manuel şanzımanla,
BlueHDi 100 5 ileri manuel şanzıman ve start-stop özelliğiyle,
BlueHDi 130 ise start-stop özelliğiyle 6 ileri manuel şanzıman ve 8 ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle alınabilecek.

Yeni Peugeot Rifter Dizel Türkiye

2018 Yeni Peugeot Rifter için genel hatlarıyla aktaracağım bilgiler bu kadar. Ne zaman ve ne kadar fiyatla satışa sunulacağı henüz netleşmedi. Bunun gibi konularda gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }