Oto Kokpit

2018 Yeni Opel Grandland X Teknik Özellikleri ile Tanıtıldı

Kompakt suv sınıfına yepyeni bir araç katıldı. Daha önce haberini yaptığım Yeni Opel Grandland X, birçok özelliği ile gün yüzüne çıktı. Her geçen gün zorlaşan bir sınıfa adım atan Alman firma, PSA grubuna geçtikten sonra da çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Mokka modelini artık rafa kaldıran marka, önce karşımıza Crossland X ile çıktı. Şimdi de Opel Grandland X tanıtıldı. Aracın teknik özellikleri ve donanımlar üzerine bilgiler paylaşıldı. Önce onları öğrenelim daha sonra ise fotoğraf galerisine geçelim.

2018 Yeni Opel Grandland X Teknik Özellikleri

İlk olarak teknik verilerle başlayalım. Yeni Opel Grandland X boyutsal olarak sınıfına çok iyi konumlandırılmış bir araç. 4477 mm uzunluğa, 1844 mm genişliğe ve 1636 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks aralığı 2675 mm. Dingil mesafesini baz alırsak yeni Peugeot 3008 ile aynı, Hyundai Tucson ile aralarında 5 mm fark var (grandland x daha uzun), Tiguan ile kıyaslamalarında ise 6 mm fark var (tiguan daha uzun). Bu sınıfa yenilerinden Ateca ile ele alacak olursak Grandland X 37 mm daha uzun aks aralığına sahip. Yani bu araç sınıfının ne altında ne de üstünde. Tam da olması gereken boyutlarda. Bu arada aracın bagaj kapasitesi 514 litre. Katlanabilen koltuklarla bu alan 1652 litreye kadar çıkabiliyor. Motor seçenekleri açıklanmadı ama yeni astra ve ınsignia modellerinde kullanılan ünitelerin dışına çıkılacağını sanmıyorum.

2018 Yeni Opel Grandland X Donanımları

2018 Yeni Opel Grandland X modelini tasarım ve donanım olarak ele alalım. Kardeşi Crossland X ile aralarında ciddi fark yoktur. Led far yapısı ve geniş ön ızgara alanı, sportiflik kimliği ilk bakışta karşıdakine aksettiriyor. Yan profilde basitlikten kaçınılmış, net ve sert çizgilerle arka kısıma geçilmiş. Arka bölümde led stop grubu, gri renkli difüzör ve aracın yapısından dolayı rakiplerine göre daha küçük arka cam yapısı, Grandland X modelinin heyecan arayan sportif ruhunu iyice öne çıkarıyor. Zaten aracın genel profili de bu kimliğin oluşmasını sağlıyor. Önden arkaya doğru daralan cam çıtalarının sürücü açısından geri görüşte az da olsa negatiflik oluşturacağını düşünüyorum. Ama Opel Grandland X geldiği zaman yakından incelerim. Şimdilik donanımdan gidelim.

2018 Yeni Opel Grandland X Kokpiti

SUV dedik ve bu araç birçok rakibi gibi büyük satışlarını önden çekişli olarak yapacak. Tabi bunu yaparken yol karakterine uygun modları da sunuluyor. Yani Opel Grandland X‘in sürüş sistemleri sınıfına uygun seviyede belirlenmiş. Yol şartlarına bağlı olarak ayarlanabilen sürüş modları ile maksimum yol tutuşu sağlanabilmesi amaçlanmış. Yani kar, kum, çamur, ıslak zemin gibi seçenekler yer alıyor ve önden çekişli olsa bile tekerlere giden güç oranını elektronik olarak ayarlayıp yol şartlarına göre tekerlere aktarabiliyor. Bunun yanı sıra Opel’in yeni araçlarında yer alan üstün donanımlar Grandland X içinde sunulacak. Bunlar arasında yaya algılama ve otomatik frenleme özelliği, sürücü yorgunluk algılama sistemi, otomatik park sistemi, 360 derece görüntüleme özelliği, Adaptif hız sabitleyici, AGR sertifikalı koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi, ısıtmalı ön ve arka koltuklar, ayak hareketi ile açılabilen bagaj kaputu, AFL led farlarla gelen sürüşe duyarlı özellik gibi birçok donanım yer alıyor.

Şimdilik opel grandland x hakkında aktaracağım bilgiler bu kadar. Teknik veriler ve fiyat konusu detaylandığı zaman yazıyı güncelleyeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }