Oto Kokpit

2018 Yeni Opel Crossland X Teknik Özellikleri ile Tanıtıldı

Opel, SUV ailesine yepyeni bir üye daha kattı: Yeni Opel Crossland X.
Crossover SUV sınıfı için yapılandırılan bu araç, Opel X ailesinin ikinci ferdi oldu. İlki Mokka X olmuşu. Buna ek olarak birde Kompakt SUV sınıfı için Grandland X modeli yerini alacak. Onun yollara çıkış tarihi 2017 yılının son çeyreği olarak gösterildi. Fakat şuan ki konumuz Opel Crossland X. Buyurun aracı yakından tanıyalım.

2018 Yeni Opel Crossland X Teknik Özellikleri

Yeni Opel Crossland X Teknik Özellikleri
Opel dünyasına giren bu yeni küçük SUV modeli, 4212 mm uzunluğa, 1590 mm yükseliğe ve 1765 mm genişliğe sahip. Bu değerleri Mokka X ile kıyaslayacak olursak Opel Crossland X, 63 mm daha kısa, 68 mm yere daha yakın ve 16 mm daha dar yapıya sahip. Bu kadar kısa olmasına bakmayın. Çünkü Mokka X 356 litre bagaj alanına sahipken Crossland X, 410 litre bagaj hacmi ile kullanıcıya sunulacak. Ayrıca bu aracın arka koltukları ileri ya da geriye alınabildiği için bu alan bütün koltuklar dik pozisyonda iken 520 litre alan sunabiliyor. Hatta 60:40 oranında katlanabilen arka koltuklar ile 1255 litreye kadar da yükleme yapabilme imkanı da yer alıyor. Arka koltukların geriye de alınabildiğini belirtmiştim. 150 mm’ya kadar geriye alma imkanı sunan bu işlevsel özellik, sınıfında en iddialı diz mesafesi değerlerinden birini de ortaya çıkarıyor.

2018 Yeni Opel Crossland X Türkiye

Bunlara ek olarak motor seçeneklerini de sunmak isterdim. Fakat Opel henüz bu konuda bilgi vermedi. Fakat şöyle bir çıkarım yapabiliriz. Ondan birazcık büyük olan Mokka X modelinde kullanılan motor seçenekleri, 2018 Yeni Opel Crossland X içinde sunulacaktır. Ağırlıklı olarak bu üniteler benzinli cephede 1.4 lt turbo benzinli 140 ps ve 150 ps versiyonları, dizel de ise 1.6 CDTi 110 ps ve 136 ps seçenekleri olacaktır. Tabi bunlara ek olarak 4×4 seçenekleri de yer alacak. Zaten Crossland X tanıtımında bundan bahsedildi. Ayrıca donanım kısmında çok ilgi çekici özellikler açıklandı. Şimdi onlara bakalım.

Yeni Opel Crossland X Donanımları
Alman üretici, donanım kısmında Crossland X için sınıfının en iddialı modellerinden birisi olması adına çalışmış. Bu kapsamda C segmentinde yer alan Astra modelinde sunduğu donanımların bir çoğunu bu araç içinde sunmuş. Opel Crossland X; AFL Led farlar, head up display, Apple CarPlay ve Android Auto destekli 8 inç dokunmatik ekrandan kontrol edilebilen multimedya sistemi, 180 dereceye kadar görüş sağlayan arka kamera, AGR sertifikalı ön koltuklar, anahtarsız giriş ve çalıştırma, ısıtmalı direksiyon simidi, otomatik park özelliği gibi üstün donanımlara sahip. Bunların yanı sıra güvenlik içinde çok önemli özellikler eklenmiş. Önde konumlandırılan kamera sayesinde şehir takip sistemi, yaya algılama ve otomatik frenleme gibi üstün teknolojik özellikler kullanılabilir kılınmış. Ayrıca sürücü yorgunluk algılama, hız sabitleme gibi özelliklerde yer sunuluyor.

2018 Yeni Opel Crossland X Kokpiti

Opel’in bu yepyeni Crossover SUV modeli hakkında aktaracağım bilgiler şimdilik bu kadar. 1 Şubat 2017 tarihinde kendisi için Berlin’de bir basın tanıtımı yapılacak ve ilk kez burada karşımıza çıkacak. O zaman daha fazla bilgi edinmiş olacağım. En azından Opel Crossland X motor seçeneklerinin netleşeceğini düşünüyorum. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }