Oto Kokpit

2018 Yeni Opel Astra K GSi Geliyor

Opel, performans versiyonu GSi serisine tekrardan hayat vermeye devam ediyor. Önce Insignia ile başladığı bu geri dönüşü şimdi de Opel Astra K GSi ile devam ettirecek. Geçtiğimiz günlerde prototip versiyonu casus kameralara yakalandı. Böylece dıştaki bütün hatları ortaya çıktı. Tabi kaput altında neler sunacağı henüz belli değil. İşte detaylar…

2018 Yeni Opel Astra K GS

2018 Yeni Opel Astra K GSi, Alman firmanın Focus ST, Leon Cupra, Golf GTi gibi araçlara rakip olarak gelecek. Fotoğraflara baktığımızda dış görünümde standart astra k’ya göre büyük farklar görünmüyor. Yaşam alanında spor koltuklar ve GSi detaylarının vurgulanacağını aşağı yukarı herkes tahmin edebiliyor. Fakat asıl önemli olan nokta kaput altındaki gücün ne kadar olacağı. Bildiğiniz üzere Astra K ülkemizde 1.6 litre 200 ps 280 nm tork güç üreten modeliyle ve OPC Line Sport donanım paketiyle en güçlü yüzünü sunmuştu. Fakat Astra GSi sınıfı hot hatch modellerine gireceği için tahminler Insignia’da kullanılan 2.0 litre turbo benzinli 260 ps 400 nm tork güç üreten motorun kullanılacağı yönünde oluyor. Önden çekişli ve ve hafif kasasını düşündüğümüzde ortaya güzel performans sunan hızlı hatchback çıkacağını umuyorum. Yine de Opel’in işi belli olmaz. Söz konusu motoru daha da güçlü olarak karşımıza çıkarabilir. Bekleyip göreceğiz.

Yeni Opel Astra K GS Kaç Beygir?

Şimdilik 2018 Yeni Opel Astra K GSi hakkında aktaracaklarım bu kadar. Aracın testleri devam ediyor. Yollara çıkması konusunda Opel’in bizleri fazla bekleteceğini sanmıyorum. Araç hakkındaki gelişmeleri takip ediyorum. Yeni bilgiler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }