Oto Kokpit

2018 Yeni Mitsubishi Eclipse Cross Donanımları ve Türkiye Fiyatı Açıklandı

SUV sınıfında işler kızışmaya devam ediyor. Şimdi de Japonların öne gelen otomobil üreticilerinden Mitsubishi, Coupe SUV modeli Eclipse Cross ile karşımıza çıktı. ASX ile Outlander arasına konumlandırılan ve yeni nesil Turbo MIVEC motoruyla kullanıcıya sunulacak araç, oldukça iddialı duruyor. Hadi detaylara geçelim.

2018 Yeni Mitsubishi Eclipse Cross

Mitsubishi firmasının Eclipse Cross modeli tasarım olarak ön taraftan çok başarılı duruyor. Fakat arka kısım tartışılır. İç tasarım tipik Japon araç karakteristiğini yansıtıyor. Açıkçası Avrupalı rakipleri daha farklı ve geliştirilmiş alan sunuyor. Yine de kötü diyemem. Görsellerde bile kalite algısı yüksek duruyor. Donanım kısmında ise oldukça dolu araç olduğunun altını özellikle çizmek lazım. Zaten donanımlarını birazdan detaylıca aktaracağım. Yeni Eclipse Cross hakkında bilinmesi gereken en büyük özelliklerinden birisi kaputu altındaki 4B40 kodlu 1.5 litre 4 silindirli 16v turbo benzinli motorudur. Artık Japonlar küçük hacimli turbo ünitelere karşı kalıplarını yıkıyor. Bu ünite de 163 ps 161 beygir 250 nm tork güç değer, 6 ileri manuel ve 8 ileri CVT otomatik şanzıman seçenekleriyle öne çıkıyor. Mitsubishi’nin Avrupa pazarında Eclipse Cross ile tutunması adına bu motor büyük rol oynayacaktır. Tabi birde düşük hacimli turbo dizel motorla desteklediği zaman alt yapısını daha da sağlamlaştıracağını düşünüyorum.

Yeni Mitsubishi Eclipse Cross 2018

Mitsubishi Eclipse Cross Donanımları ve Fiyatı
Gelelim donanım ve fiyat kısmında. Bu araç Avrupa pazarında Basis, Plus ve Top adlı 3 farklı donanım paketi ile fiyatlandırıldı. Donanım ve fiyat kısmına daha detaylıca bakalım.

Basis paketi ile 16 inçlik jantlar, usb girişli ses sistemi, elektrikli ayarlanabilir ısıtmalı yan aynaları, tava rayları, led arka farlar, 60:40 oranında katlanabilen arka koltuklar, otomatik klima, 7 hava yastığı, şerit takip sistemi, uzun far asistanı, yaya algılama ve otomatik frenleme özelliği yer alıyor. Almanya başlangıç fiyatına baktığımızda 1.5 litre T-MIVEC kodlu motor, 6 ileri manuel şanzıman ve önden çekişli olarak 21.990 euro başlangıç etiketi ile sunuluyor.

2018 Yeni Mitsubishi Eclipse Cross Fiyatı

Plus paketinde 18 inçlik jantlar, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, 7 inçlik dokunmatik multimedta ekranı, geri görüş kamerası, ısıtmalı ön koltuklar, anahtarsız giriş sistemi, çift bölgeli otomatik klima yer alıyor. Fiyatta ise 1.5 litrelik motor 6 ileri manuel şanzıman ve önden çekişli olarak 25.490 euro, yine önden çekişli ama 8 ileri otomatik şanzımanla 27.190 euro ve hem otomatik hemde 4×4 olarak alındığı zaman ise 29.190 euo değerine sahip.

Yeni Mitsubishi Eclipse Cross Kokpiti

Top donanımında ise ısıtmalı direksiyon simidi, Bi-Led farlar, Rockford Fosgate ses sistemi, head-up ekran, elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu, ön ve arka park özelliği, adaptif hız sabitleme, 360 derece görüş sistemi, kör nokta algılama özelliği bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra opsiyon listesinde navigasyon sistemi ve panoramik açılabilir cam tavan da alınabiliyor. Fiyatlandırma da ise 1.5 litrelik turbo motor 6 ileri manuel önden çekişli olarak 30.990 euro, önden çekişli ve otomatik olarak 32.890 euro ve 4×4 ve otomatik olanı ise 34.890 euro fiyata sahip.

Yeni Mitsubishi Eclipse Cross Bagaj Alanı

Gelelim bizi ilgilendiren kısmına. Yeni Mitsubishi Eclipse Cross Türkiye Fiyatı için henüz bilgilendirme yapılmadı. Almanya fiyatını baz alacak olursak 105.000 TL civarında başlayıp en üst donanımda 170 bin TL’ye kadar çıkacağını düşünüyorum. Tabi ki her zaman olduğu gibi bunlar tahmini değerler. Ülkemizde her ay araç fiyatları ciddi oranda arttığı için tahminler arasında ciddi farkın olacağını da unutmamak lazım diyor ve Yeni Mitsubishi Eclipse Cross fotoğraflarıyla baş başa bırakıyorum.

2018 Yeni Mitsubishi Eclipse Cross Türkiye Fiyatı
2WD Invite MT 131.900 TL
2WD Intense CVT 167.500 TL
4WD Intense CVT 175.500 TL
4WD Intense Plus CVT 187.900 TL
4WD Instyle CVT 199.900 TL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }