Oto Kokpit

2018 Yeni Mercedes-Benz E-Serisi Cabriolet Tanıtıldı

W213 E serisi farklı kasalarla yollara çıkmaya devam ediyor. Önce Sedan, sonra SW ve Coupe kasaları ile yollara çıkan araç, şimdi de Cabriolet modeline kavuştu. 2018 yeni mercedes e serisi cabriolet, Cenevre’deki büyük fuar öncesi birçok özelliğiyle tanıtıldı. İşte detaylar…

2018 Yeni Mercedes-Benz E-Serisi Cabriolet

Daha kaslı E-Serisi Cabriolet
Yeni nesil mercedes e serisi cabrio modeli, öncekine göre daha uzun ve çok daha geniş olarak üretildi. Yükseklik konusunda ise +30 mm daha yukarıda konumlandırılmış. Detaylıca bakacak olursak 4826 mm uzunluğa, 1860 mm genişliğe ve 1428 mm yüksekliğe sahip olan Yeni Mercedes E Serisi Cabriolet, sedan modeline göre de yere daha yakın ve +8 mm kadar da geniş üretilmiş. Uzunluktaki bu artış bagaj alanında pek bir değişim yapmamış. Şöyle ki, tavan açıkken +10 mm kazanmış ama kapalıykende 5 mm kaybetmiş. Açıklanan verilere göre tente açıkken 310 litre, kapalı konumda ise 385 litre bagaj alanı sunuyor. Bu arada arka koltuklarda 50:50 oranında katlanarak daha fazla yükleme imkanı da açılıyor. Motor seçenekleri Coupe ile birebir benzerlik gösterecek. Fakat onun detayları açıklanmadı. Bu arada 4MATIC çekiş sistemi ve 9 ileri G-TRONIC şanzımanda sunulacak.

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi Cabriolet W213 Ne Zaman Çıkacak?

Donanımda E Class
Bu otomobil, 17 inçlik standart jantlarla geliyor. Tabi opsiyon listesinde daha büyük seçeneklere de yer verilecek. Aydınlatma kısmı multibeam led farlara emanet. Süspansiyon kısmında ise air body control paketi, kullanıcısını konfor bakımından zirveye çıkaracak. Öte yandan Comfort, ECO, Sport, Sport + ve Individual adlı 4 farklı süspansiyon modu ile de aracın ayak hareketleri kontrol edilebilecek.

2018 Yeni Mercedes-Benz E-Serisi Cabriolet İçi

Yaşam alanında geçtiğimizde ise Yeni Mercedes-Benz E-Serisi Cabrio, giriş paketinde 7 inçlik ekranla sunacak. Üst pakette ise iki adet yüksek çözünürlüklü 12,3 inç ekran ile alınabilecek. Tabi bu ekranlardan birisi gösterge paneli olacak. Almanlar, bu özgür ruhlu otomobilin iç ambiyans aydınlatmasında led teknolojisinden yararlanmış ve 64 farklı renk seçeneği eklenmiş. Öte yandan Apple ve Android destekli multimedya sistemi, hafızalı ve ısıtmalı koltuklar, araç parfüm özelliği ve bir çok üst düzey donanım, E serisinin keyfini yaşatmak için hali hazırda alınabilecek. Güvenlikte ise bilindik Mercedes özellikleri aynen geçerliliğini koruyor. Mesela 210 km/s hıza kadar aktif olarak kullanılabilen adaptif hız sabitleyici özelliği ile uzun yol seyahatleri daha az yorarken, Aktif Fren Desteği sistemi ile sürücünün hareketlerini izleyip gerekli durumlarda frenleme yapabilmesine imkan tanıyacak.

Sınırsız Cabrio Keyfi Sunuyor
Bu araçta asıl konuşmamız gereken kısım Cabrio keyfi. Mercedes’in yıllardır SL ve SLK serilerinde sunduğu bu eşsiz deneyim, yeni nesil e serisi cabriolet modeliyle de devam edecek. Bunu da temelde iki can alıcı özellikle başaracak. İlki AIRCAP. Bu özellik, 4 koltuklu yapıya sahip olan e serisi cabrio modelinde tente açıkken rüzgar etkisinin arkadaki yolcuları etkilemesini azaltıp onlar içinde keyifli sürüş sağlıyor. Bunu da ön cam çıtasının üst kısmında açılan spoyler tarzı parça ile sağlıyor.

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi Cabriolet

Cabrio keyfini artıran bir diğer özellik ise AIRSCARF olacak. Bu özellik ise soğuk şartlarda bile Cabrio araç kullanmanın keyfini devam ettiriyor. Koltuk başlıklarında bulunan ısıtma bölmeleri 2018 Mercedes-Benz E-Serisi Cabriolet ile soğuk havalarda bile sürüş imkanı tanıyor.

Son olarak aracın tentesinin de 50 km/s hıza kadar 20 saniye içerisinde açılıp kapandığı bilgisini aktarıp fotoğraf galerisine geçelim. Teknik konuda bilgiler düştüğü zaman yazıyı güncelleyeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }