Oto Kokpit

2018 Yeni Kasa Volkswagen Polo GTi Teknik Özellikleri Açıklandı

Polo GTi efsanesi kaldığı yerden devam ediyor. GTi ailesine yepyeni bir üye katıldı. Büyük hacimli motoru, üstün teknolojik donanımları ve sportif tasarımıyla karşınızda Yeni Kasa Volkswagen Polo GTi. Yakından tanımaya hazır mısınız? O zaman yazının devamına geçelim.


2018 Yeni Kasa Volkswagen Polo GTi Teknik Özellikleri

MK5 polo gti, makyaj sonrasında 1.4 tsi motoru bir kenara bırakıp 192 ps güç üreten 1.8 litrelik TSi motora terfi etmişti. Hacimden dolayı ülkemizde bu versiyonu fazla satamadı. Merakla düşük hacimli polo gti bekledik. Fakat yeni kasa volkswagen polo gti tam tersi istikamette kararla 2.0 TSi 200 PS güç üreten motor, 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzıman seçenekleriyle geldi. Bu aslında geleceğe dair önemli değişimlerin gerçekleşeceğinin de sinyali oldu. İlerleyen yıllarda bir Polo R neden olmasın?

2018 Yeni Kasa Volkswagen Polo GTi Özellikleri

Yeni nesil polo gti modelindeki güç değişimi sadece 8 ps olarak gerçekleşmiş. Evet, 200 ps güç bu araç için çokta abartılacak değişim değil. Öyle ki ülkemizde çokça satan 1.4 tsi motor 180 ps güç üretiyordu. Fakat o ünitelerle bile ıbiza cupralar çok üst seviyede güçlere çıkarıldı. Fakat oyunun kuralları değişti. Şimdi hacim kazanacak. Bu sefer Polo Gti tam anlamıyla performans makinası olmuş. Alt yapısını iki litrelik motor üzerine inşa etmelerini çok mantıklı buluyorum. Eğer GTi ailesinde amaç tamamen performans olacaksa oyunu kurallarına göre oynamak lazım. Bakın şimdiden diyorum, bir seneye kalmaz bu ünite ile çok güçlü pololar yollarda gezecek. 2.0 TSi yabana atılacak bir detay değil. Tabi bu aracı ülkemizde 1.4 tsi motorun satıldığı kadar yer etmesine ihtimal vermiyorum. Şuan ki vergi sisteminde minimum 150.000 TL ile fiyatlanır. Yinede bakalım, ülkemiz yollarında bu araçtan kaç adet görebileceğiz. Şimdilik fiyat ve detaylı teknik bilgi mevcut değil. Fakat aracın dışından içine kadar genel bir inceleme yapalım.

2018 Yeni Kasa Volkswagen Polo GTi Kokpiti

Aracın lansman rengi çok hoşuma gitti. Anında dikkatleri üzerine çekebilir. Farlar içerisinde başlayan kırmızı çizginin ızgarada birleşmesi de en özel kesitlerden birisi olmuş. Zaten tampon yapısına diyecek söz bulamıyorum. Abartıdan uzak, son derece şık ve sportif duruyor. Arkada tavan üstü spoyler, difüzör ve çift egzoz çıkışı, bu aracın GTi olduğunu belirtiyor. Bunlara ek olarak kırmızı fren kaliperleri de cabası. Standart olarak gelen 17 inç jantlar ve opsiyon 18 inçlik jantları da unutmamak lazım. Yaşam alanına geçtiğimizde ise GTi detayları direksiyon simidinde, vites topuzunda, spor koltuklarda, dijital gösterge panelinde, pedal ve paspas serinde dahi devam ediyor. Donanım listesi henüz paketler bazında netleşmedi ama yine birçok özelliğin standart olacağını varsayabiliriz.

2018 Yeni Kasa Volkswagen Polo GTi 0-100

Sonuç olarak Yeni Kasa Volkswagen Polo GTi için gelmiş geçmiş en iddialı Polo GTi olduğunu söyleyebiliriz. Çok başarılı bir hot hatch. Fakat sizler gibi bende performans verilerini merak ediyorum. Anlık olarak markanın global sayfalarını takip ediyorum. Önemli bilgiler düştüğü zaman sayfada paylaşacağım. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz. Bu arada aracın yollara çıkış tarihi için bilgi yoktur ama 14 – 24 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Frankfurt otomobil fuarında lansmanı yapılacak. O zaman birçok bilgiye ulaşmış oluruz. Sırada fotoğraflar var.

2018 Yeni Kasa Volkswagen Polo GTi Teknik Özellikleri

Motor: 2.0 litre 200 ps 320 nm tork (turbo benzinli)
Şanzıman: 6 ileri DSG
Performans: 0-100 km/s: 6.7 saniye – Maksimum hız: 238 km/s
Yakıt Tüketimi: Şehir içi / Şehir Dışı / Ortalama / Co2: 6.1 / 7.3 / 5.4 / 138 g/km
WLTP standartlarına göre ortalama tüketim: 7.0 litre
Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4067 mm / 1438 mm / 1751 mm
Bagaj Hacmi: 305 litre
Yakıt Tankı: 40 litre
Boş Ağırlık: 1350 kg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }