Oto Kokpit

2018 Yeni Kasa Toyota Supra Teknik Broşürü Sızdırıldı

2018 Yeni Kasa Toyota Supra Teknik Broşürü Sızdırıldı

Japonların yeni Samuray’ı 2018 Toyota Supra, yavaştan detaylanmaya başladı. Aracın daha önce kamuflajlı casus fotoğrafları internete düşmüştü. Şimdi de teknik özelliklerinin yer aldığı broşür sızdırıldı. İşte detaylar…


2018 Yeni Kasa Toyota Supra Teknik Özellikleri

İlk günden beri birçok yeni araçta olduğu gibi Yeni Kasa Toyota Supra‘nın da temsilcisi olduğunu bildirmiştim. BMW Z4 ile ortak platformu kullanacak olan efsane aracın son temsilcisi, ilk kez bu kadar fazla detayla internet kullanıcısının karşısına çıktı. Aslında resmi bir paylaşım söz konusu değil. Fakat buna rağmen sızdırılan bilgileri lafı daha fazla uzatmadan paylaşmak istiyorum.

Yeni nesil Supra’nın sızdırılan bu teknik broşürüne göre aracın uzunluğu 4380 mm, yüksekliği 1280 mm, genişliği 1830 mm ve dingil mesafesi ise 2470 mm olarak yer aldığı söyleniyor. Açıkçası buradan bir şey okunmuyor :). 3 farklı motor seçeneği ile gelecek olan yeni kasa supra’nın boş ağırlığı 1350 kg ile 1430 kg arasında değiştiği de yazıyormuş. Motor seçeneklerine gelecek olursak 2.0 lt turbo benzinli 192 ps 320 nm tork, 2.0 lt turbo benzinli 252 ps 400 nm tork ve yine turbo beslemeli 3.0 lt V6 340 beygir 450 nm tork güç birimleri yer alıyor. Tabi burada benim ilgimi çeken üç litrelik V6 motor oluyor. Efsaneyi son bıraktığımızda aynı hacimde 320 beygir 420 nm tork güç üretiyordu. Görünüyor ki fabrikasyon verilerde büyük farklılık yaşanmayacak. Fakat kullanacağı motor bloğu ve diğer ekipmanların kalitesi büyük önem arz ediyor.

Peki MK5 Supra Ne Zaman Çıkacak?

Bu sene Ekim ayında gerçekleşecek olan Tokyo otomobil fuarında lansmanı yapılması beklenen 2018 Yeni Kasa Toyota Supra, önümüzdeki yıl yollara çıkacağı tahmin ediliyor. Şimdilik aktaracaklarım bu kadar. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }