Oto Kokpit

2018 Yeni Kasa SsangYong Rexton Tanıtıldı

SUV sınıfının pek bilinmeyen araçlarından olan SsangYong Rexton, yeni kasası ile karşımıza çıktı. Güney Koreli firmanın 2016 yılında tanıttığı LIV-2 konseptinin seri üretime yansımış hali 2018 Yeni Kasa SsangYong Rexton yollara çıkmak için hazır. Tasarımsal olarak ciddi değişim yaşayan ve konsept model tanıtıldığı zaman açıklanan motorlarla gelmesi beklenen bu aracı daha yakından tanıyalım.

2018 Yeni Kasa SsangYong Rexton Türkiye Fiyatı

2018 SsangYong Rexton‘u tanımadan önce geçmişine bir bakalım. Rexton ilk üretildiğinde W163 kasa Mercedes M Serisinin platformunu Alman firmadan izin alarak kullandı. Ayrıca motorlarını da kullandı. Zaten aracın SUV dünyasında nam salmasının en önemli noktalarından birisi Mercedes ortaklığı oldu. 2001 yılında başlayan ilk kasanın serüveni 2006’da ikinci nesil ile devam etti. 2014 yılına geldiğimizde ise Rexton W yollara çıktı. Bu yılda bir yenilik yaşayan araç yine bu yılın sonuna doğru yeni kasa ssangyong rexton olarak yolculuğuna devam edecek.

2018 Yeni Kasa SsangYong Rexton Özellikleri

Neler Değişti?
2018 SsangYong Rexton modelini ilk olarak boyutsal olarak ele alalım. Rexton W‘ye göre aks aralığı 30 mm artarak 2865 mm, uzunluğu 95 mm artarak 4850 mm, genişliği 20 mm artarak 1920 mm ve yüksekliği ise 40 mm azalarak 1800 mm olarak üretildi. Yani 2018 Rexton için daha uzun daha geniş ve ağırlık merkezi aşağı çekilmiş SUV olduğunu söyleyebiliriz. Büyük bir ihtimal mevcut Rexton W’ye göre daha geniş ve ferah iç mekan sunacaktır. Tabi bunun yanı sıra tasarımsa ciddi değişim yaşamış. Arka yapıyı göremesek de ön kısım ve yaşam alanında iç mekan ilgimi çekti. Premium Koreli araçların çoğunu kıskandıracak kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Özellikle kokpit tasarımında kullanılan deri alanların trimlerle uyumu, multimedya ekranının konumlandırılması ve genel hatlar çok başarılı duruyor. Bu arada ekran demişken Apple Carplay ve Android Auto alt yapılı yeni 9.2 inçlik HD dokunmatik ekran sunuluyor.

2018 Yeni Kasa SsangYong Rexton Ne Zaman Çıkacak?

Son olarak motor seçeneklerine gelelim. Yazımın başında belirttiğim üzere motor seçenekleri olarak konsept model için açıklanan üniteler hayata geçirilecek. Dizel cephede 2.2 litre 4 silindirli 181 ps 420 nm tork güce sahip motor yer alacak ve 6 ileri manuel ya da 7 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebilecek. Benzinli olarak ise 2.0 lt Turbo GDi 225 ps 350 nm tork güç üreten motor kullanılacak. Bu ünite ise 6 ileri manuel ya da 6 ileri otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olacak. 2018 Yeni Kasa SsangYong Rexton için yollara çıkış tarihi ise 2017 yılının son çeyreğinden önce olması bekleniyor. Şimdilik aktaracaklarım bu kadar gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar
  1. Temel TİRYAKİOĞLU dedi ki:

    2013 REXTON aracımı yenisiyle değiştirmek umuduyla buzamana kadar bekledim. gerek teknik özellikleri ile gerekse FİATIYLA hayal kırıklığına uğradım.

] }