Oto Kokpit

2018 Yeni Kasa Renault Megane 4 RS Teknik Özellikleri ile Tanıtıldı

Hot hatch sınıfın uzun süredir merakla beklenen modeli Yeni Renault Megane RS 4 sonunda tanıtıldı. Dış tasarımından yaşam alanına kadar bu araç çok daha sportif olarak karşımıza çıktı. Motor hacmini küçülttü ama güç olarak 3. kasaya göre daha güçlü ve torku da aynı oranda yüksek. Kendi sınıfında önden çekişlilerin en iddialılarından birisi olan yeni megane rs, en büyük rakibi yeni type-r karşısında bakalım neler yapacak? İşte detaylar…

2018 Yeni Kasa Renault Megane 4 RS Teknik Özellikleri

Yeni kasa renault megane rs hakkında önemli bilgiler aktaracağım ama öncelikle Megane RS’in tarihine bakalım. Megane, 1995 yılında üretilmeye başladığı zaman kompakt sınıfta günümüzde olduğu gibi hem donanım hemde motor seçeneği olarak bolca çeşit sunma mottosunu gerçekleştirmeye başladı. İlk versiyonda 15 farklı motor seçeneği sunuldu ve bunlar arasında F7R motor koduyla iki litrelik 150 ps güç sunan Megane Coupe de kullanıcıya sunuldu. Megane RS’lerin adımları bu araçta atıldı ve 2002 yılında üretimine başlanan ikinci jenerasyon ile iki litrelik turbo benzinli 225 ps güç sunan RenaultSport imzalı versiyon üretildi. Hatta aynı kasanın birde 2.0 litre dci 175 ps güç üreten düzel versiyonu da bantlardan RS versiyonu olarak indi. Megane 3 RS ile fransız firma çok iddialı geldi. İlk üretim Megane 3 RS üzerinde iki litrelik 250 ps güç sunan motor kullanıldı. Daha sonra 265 ps’ye sahip farklı versiyonu sunuldu. Son olarak ise 275 Trophy-R adlı 275 ps 271 beygir güç üreten en güçlü modeli tanıtıldı. 275’lik versiyonu 0-100 km/s hızlanmasını 5.8 saniyede tamamlayacak kadar iddialı araçtı ve pistlerde çok aracın canını yaktı. Kağıt üzerindeki verilerde bile bu araç şuan 300 ps seviyesinde güç sunan güncel rakiplerine çok yakın bir değer. Durum böyle olunca birçok rakibi 2018 Yeni Renault Megane 4 RS ‘i merakla bekledi. Bakalım nasıl bir araç üretilmiş?

2018 Yeni Kasa Renault Megane 4 RS Özellikleri

İlk olarak boyutla başlayalım. Yeni kasa megane rs; 4372 mm uzunluğa, 2669 mm aks aralığına, 1445 mm yüksekliğe ve 1874 mm genişliğe sahip. Diğer Megane RS versiyonlarının aksine 4 kapılı olarak üretildiği için standart megane ile kıyaslayabiliriz. Aks aralığı aynı ama RS versiyonu 13 mm daha uzun, 60 mm daha geniş ve 2 mm yere daha yakın. 3. jenerasyona göre ise 173 mm daha uzun, 10 mm daha yüksek ve 26 mm daha geniş. Kısaca daha iri cüsseye sahip Megane 4 RS ile karşı karşıyayız. Ağırlık değeri açıklanmadığı için 4 kapılı olmasının ona negatif olarak yansıdığı konusunu tartışamıyoruz ama motor güç değerleri açıklandı. 1.8 litre turbo benzinli motor kullanılıyor ve araç 280 ps 275 beygir 390 nm tork güç üretiyor. Bu değer önceki Trophy-R versiyonundan bile yüksek olduğunun altını kalın şekilde çizeyim. Trophy demişken, 2018 yılı sonuna doğru 300 ps güce sahip Megane 4 RS Trophy versiyonu da tanıtılacak.

2018 Yeni Renault Megane 4 RS Kokpiti

Kaldığımız yerden devam edelim.
2018 Megane RS için 6 ileri manuel ve 6 ileri EDC otomatik şanzıman seçeneği sunuluyor. Otomatik versiyonunun pek ilgi göreceğini sanmıyorum ama otomatik vitesle gelecek olan paddle-shift yani direksiyon arkasındaki vites değiştirme kulakçıkları efsane duruyor. Bu arada araçta 4control özelliği de bulunuyor. Bu özellik sayesinde arka tekerlerde belirli açılarda dönüyor ve yol tutuşuna ciddi katkı sağlanıyor. 18 ve 19 inç jant seçeneklerine sahip olacak yeni kasa megane rs, önümüzdeki aylarda donanımları ve diğer özellikleriyle detaylandığı zaman burada tekrardan güncelleme yaparım. Haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz. Son olarak fiyat konusu netleşmedi ama Aralık 2017’den itibaren siparişlere açılacak. Hadi fotoğraflara geçelim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }