Oto Kokpit

2018 Yeni Kasa Jeep Wrangler Geliyor

SUV dünyasında tasarımı ve sahip olduğu arazi yetenekleri ile hala varlığını sürdüren ender araçlardan birisi olan Jeep Wrangler, yeni jenerasyonu ile yollara çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde casusu kameralara yakalanan Yeni Kasa Jeep Wrangler, kamuflajlı olduğu için detay vermedi. Fakat yinede araç üzerine bazı bilgiler aktarmamız lazım. İşte detaylar…

Yeni Kasa Jeep Wrangler Ne Zaman Çıkacak?

2018 Yeni Kasa Jeep Wrangler detaylarına geçmeden önce aracın geçmişine bir bakalım. Araç, Wrangler adıyla 1987 yılında YJ kodlu kasasıyla üretime girdi. 1997 yılında TJ, 2007 yılında ise JK kodlu kasa üretildi. O tarihten günümüze kadar da farklı güncellemeler geçirerek özel serilerle kullanıcıya sunulmaya devam edildi. Fakat Jeep Wrangler modelinin temelinde Jeep CJ serisi yatıyor. İkinci dünya savaşı yıllarında doğan ve efsaneleşen CJ’nin varisi olarak devam eden bu araç, ailenin safkan SUV kimliğini en iyi yansıtan araçlardan birisi oldu. Üçüncü jenerasyonu ile yoluna devam eden Jeep Wrangler, 30 yılda tasarım anlamında radikal değişimler yaşamadı. Araç kendini, motor teknolojisi ve donanım olarak geliştirdi. 10 yıldır süren JK kodlu Wrangler modelinin üretimi yakın zamanda yerini 4. jenerasyona bırakacak.

2018 Yeni Jeep Wrangler

Peki Yeni Kasa Jeep Wrangler ile neler değişecek?
Marka şuan araçla ilgili ser verip sır vermiyor. Genel hatlarda büyük değişimler olmayacaktır. Zaten ne kadar kamuflaja bürünse de belirgin hatların aynı kaldığı görülüyor. Fakat tahminimce ızgara yapısı, aydınlatma grubu, ön ve arka tamponda önemli değişimler yapılabilir. Yaşam alanında ise güncel Jeep modelinden alıntılara yer verilip yeni nesil multimedua alt yapısı sunulacaktır. Motor seçeneklerinde ise 2.0 litrelik yeni nesil turbo beslemeli ve birde 3.6 litrelik V6 atmosferik benzinli ünitenin geleceği tahmin ediliyor. Birde 3.0 litrelik turbo dizel motorda beklentiler arasında yer alıyor. Şimdilik fazla bilgi yok. Fakat aracın takipçisiyim. Önemli gelişmeler oldukça sitede paylaşmaya devam edeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }