Oto Kokpit

2018 Yeni Kasa Hyundai Elantra (i30 Turbo) GT Tanıtıldı

Amerika’da Elantra olarak satılan i30, bu seferde GT modeliyle karşımıza çıktı. Fotoğraflarda yer alan 2018 Yeni Kasa Hyundai i30 GT‘nin okyanus ötesi için hazırlandığını belirterek yazıma başlamak istiyorum. Arka kısımdaki Elantra yazısı kafa karışıklığına sebep olmasın. Avrupa’da i30, Amerika’da Elantra GT.

Daha önce Yeni i30 turbo olarak videolarda boy gösteren araç detaylandı. Açıklanan bilgileri aşağıda aktardım. Buyurun okuyalım.

2018 Yeni Kasa Hyundai Elantra GT Donanımları

Teknik Özelliklerine bakalım.
Yeni nesil i30 modelini buradaki yazımda detaylıca anlatmıştım. Bu yüzden önceki yazdıklarımı tekrar etmeden asıl konuya odaklanarak devam edelim. İlk olarak teknik özelliklerle başlayalım. Amerika’da satışta olan Hyundai Elantra GT modelinde 2.0 lt atmosferik benzinli 173 ps güce sahip motor yer alıyordu. Güney Koreli firma bunun yerine artık 1.6 litrelikt turbo beslemeli 204 ps 265 nm tork güç üreten motor kullanacak. Aslında firma bu motorunu yeni kasa i30 turbo da kullanıldığını daha önce kullanmıştı. Sadece isim değişerek devam ettiği için aynı bilgiler bu araç içinde geçerli.
Teknik verilere devam edelim. Turbo beslemeli bu ünite 6 ileri manuel veya 7 ileri DCT şanzıman seçeneği ile alınabilecek. 395 litrelik bagaj alanı sunan yeni nesil elantra gt, ortalama 8.6 litrelik yakıt tüketimi gerçekleştiriyor.

2018 Yeni Kasa Hyundai Elantra GT Fiyatı

Donanımları daha da zenginleşti
Hyundai araçlarının en önemli özelliği donanım konusunda zenginlik içermesi. Birçok firmanın opsiyon olarak sunduğunu üst paketlerde standart olarak kullanıcıya aktarması, onların en büyük farklarından birisi. 2018 Yeni Kasa Hyundai Elantra GT içinde aynı konu geçerli. 17 inç standart jantla gelen araç, opsiyon listesinde 18 inç jant seçeneği de sahip. Bunların yanı sıra araçta 8 inçlik dokunmatik ekran üzerinde Apple CarPlay ve Android Auto destekli multimedya sistemi sunuluyor. Müzik konusu, Clari-Fi premium ses sistemine emanet edilmiş. Güvenlik olarak ise adaptif hız sabitleyici, şerit takip sistemi, yaya algılama ve otomatik frenleme özelliği, arka çapraz trafik uyarı sistemi özellikleri yer alıyor.

2018 Yeni Kasa Hyundai Elantra GT Kokpiti

Tüm bu özelliklerin dışında Elantra GT ya da i30 Turbo’ya özel farklılıklar göze çarpıyor. Özellikle hız ve tutkuyu çağrıştıran kırmızı detaylar; direksiyon simidi, deri koltuk dikişleri ve trimlerde kullanılmış. Bu noktalar yaşam alanındaki en özel detayları oluşturuyor.

Genel hatlarıyla Yeni Kasa Hyundai Elantra GT hakkında aktaracaklarım bu kadar. Bu otomobil ülkemizde i30 turbo olarak satışa çıkacak. Ülkemizdeki fiyatlanmasının 2017 yılının ilk çeyreğinde olmasını bekliyorum. Sırada fotoğraf galerisi var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }