Oto Kokpit

2018 Yeni Kasa Hyundai Accent (MK5) Teknik Özellikleri ile Tanıtıldı

Hyundai, b segmenti sedan sınıfındaki güçlü temsilcisini yeni jenerasyonuna kavuşturdu. 2018 Yeni Kasa Accent modelini tanıtan Güney Koreli firma bu aracıyla çok daha iddialı geliyor. Tasarımsal olarak geliştirilen araç, boyutsal olarak önceki versiyona göre daha büyük gövdeye sahip olup kullanılan malzeme algısında çıtayı bir üste taşımış. Aracın teknik verilerinden donanımlarına kadar birçok bilgiyi toplayıp aktardım. Hadi detaylara geçelim.

2018 Yeni Kasa Hyundai Accent (MK5)

Hyundai Accent, ilk kasasını 1994 yılında verdi. Halk dilinde yumurta kasa olarak geçen ilk nesilde başarılı satışlara ulaşıldı. Bunun devamı niteliğinde olan versiyon 1999 yılında yollara çıktı. O kasa da ilgi gördü. 2005 yılında geldiğimiz zaman MC kodlu 3 nesil yollara çıktı. Bu versiyonunda dizel motorlusu iyi sattı. 2010 yılında geldiğimizde ise 4. kasayla daha toplu ve gelişmiş özelliklerle kullanıcıya sunuldu. Özellikle 1.6 litrelik turbo dizel motorla gelen 7 ileri DCT şanzıman versiyonu işin son noktası oldu. B segmenti sedan sınıfta kendine çok iyi yer edinen bu araç şimdi de 2018 yeni kasa hyundai accent olarak karşımıza çıktı. Tasarımsal olarak büyük değişim yaşamadı ama belirgin geliştirmeler tabi ki yapıldı.

2018 Yeni Kasa Hyundai Accent Teknik Özellikleri

Peki Neler Değişti?
Tasarımsal olarak baktığımızda daha derli toplu Accent modeli karşımızda duruyor. Daha büyük ızgara, yeni mercekli farlar, sportif ön tampon, yan aynalar, yeni arka stoplar, yeni arka tampon gibi yenilikler bu aracı daha olgun görünüme kavuşturmuş. Zaten ebatlarda bunu söylüyor. Accent Blue modeline göre 2018 yeni kasa accent 15 mm uzamış, 29 mm genişlemiş ve 7 mm daha yere yakınlaşmış. Ayrıca aks aralığı da 10 mm artırılarak daha iyi diz mesafesine imkan tanınmış. Teknik özelliklere daha detaylı olarak bakacak olursak; 4385 mm uzunluğa, 1729 mm genişliğe, 1450 mm yüksekliğe ve 2580 mm aks aralığına sahip olan araç, Amerika pazarı için 1.6 litrelik GDi kodlu atmosferik motorla satışa çıkacak. Bu ünite 132 ps güç üretirken, aracı 0’dan 100 km/s hıza 10.1 saniyede çıkarıp 196 km/s son hıza ulaştırıyor. Bu değer 6 ileri manuel şanzıman için geçerli. Bu ünite birde 6 ileri otomatik şanzımanla sunulacak. Hyundai, yeni kasa accent ile birde 1.4 litrelik Kappa MPi adlı motoru da sunacak. 100 ps güç üreten bu ünite, 6 ileri manuel şanzımanda 0-100 km/s hızlanmasını 12.2 saniyede tamamlayıp 185 km/s son hıza ulaşacak. 6 ileri otomatik şanzımanda ise, 0-100 km/s değeri 13.4 saniye ve son hızı ise 183 km/s olarak açıklandı.

Hyundai Accent Yeni Kasa 2018 Motor Seçenekleri

Tabi bu benzinli motorlar arasında bize en yakın olanı 1.4 litrelik MPi seçeneği. Fakat güncel versiyonda olan 1.6 litrelik turbo dizel motor da 7 ileri DCT şanzımanda gelecektir. Ayrıca 1.4 litrelik turbo benzinli ünitede değerlendirilebilir. Şuan açıklanmamasının sebebi Amerika pazarı bilgilerinin ilk etapta tanıtılmasından kaynaklanıyor.

Gelelim yaşam alanına. Hyundai Accent her yenilikle iç mekandaki kalite algısını git gide artırıyor. Bu araçta da direksiyon simidi, kokpit tasarımı, orta konsol ve kapı içlerindeki yeniliklerden kalite çıtasının yükseltildiğini anlayabilirsiniz. Ayrıca o iri vites topuzunun yerine daha şık tasarım da tercih edilmiş.

2018 Yeni Kasa Hyundai Accent Kokpiti

2018 Yeni Kasa Hyundai Accent Donanımları
Yeni nesil Accent, 9 farklı kaporta ve 3 farklı iç mekan seçeneği ile tanıtıldı. 15 inçlik standart jantlarla gelen araca 185/65 R15 ebatlı lastikler eşlik edecek. Opsiyon listesinde ise 205/45 R17 ebatlı lastiklerle gelen 17 inçlik jantlar var. Bunların yanı sıra araçta Apple CarPlay ve Android Auto destekli 7 inçlik multimedta ekranı, şarj imkanı tanıyan usb girişi, anahtarsız çalıştırma, gözlük saklama alanı, usb ve aux girişi, iklimsel otomatik klima gibi özelliklerin yanı sıra güvenlikte ABS, ESC, lastik basınç sensörü, yokuş kalkış desteği, 6 hava yastığı, geri görüş kamerası gibi donanımlar sunulacak. Türkiye paketinde gelir mi bilmem ama Amerika pazarı için koltuk ısıtma özelliği bulunuyor.

Şimdilik yeni kasa hyundai accent için aktaracağım bilgiler bunlarla sınırlı kalıyor. Gelişmeleri sürekli takip ediyorum. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar
  1. baharoglu dedi ki:

    Merhaba,
    Türkiye’de ne zaman satışa sunulacak?
    şimdiden cevabınız için teşekkürler

    1. HCB dedi ki:

      Türkiye detayları henüz açıklanmadı.

  2. Baran dedi ki:

    Merhaba, yeni 2018 araçla ilgili haberleri takip etmekteyim, çıktığında almak istiyorum. Ama ne zaman satışa sunulacağı ile ilgili bayiler yada başka yerlerden sağlıklı bilgi alamıyorum. Muhakkak siz daha ulaşılabilir yetkili insanlardan Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı ile ilgili bilgi alabilirsiniz, şimdiden cevabınız için teşekkürler, iyi çalışmalar

    1. HCB dedi ki:

      Öncelikle güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Yeni nesil Accent henüz Avrupa pazarı için detaylanmadığı için net bilgi akışı olmuyor. Fakat gelişmeleri takip ediyoruz. Yeni bilgiler düştükçe aktarmaya devam edeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için sitemizi takip edebilirsiniz: https://www.facebook.com/otokokpit

] }