Oto Kokpit

2018 Yeni Jaguar XE SV Project 8 Özellikleri ile Tanıtıldı

D segmenti premium sınıfta yer alan Jaguar XE, en ciddi rakipleri A4, 3 Serisi ve C Serisine karşı güç konusunda eli zayıftı. Fakat eksiğini tamamladı ve karşımıza Jaguar XE SV Project 8 ile çıktı. Aracın gelişini daha önce duyurmuştum. Şimdi de temel bütün özelliklerini aktardım. Buyurun detaylara geçelim.

2018 Yeni Jaguar XE SV Project 8 Özellikleri

Yeni Jaguar XE SV Project 8, Avrupalı rakipleri arasında Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, BMW M3 Sedan, Mercedes-AMG C63 S gibi modeller yer alıyor. Fakat İngiliz temelli bu araç çok iddialı geldi. Kaputunun altında 5.0 litre süper şarj beslemeli 600 ps 591 beygir 700 nm tork güç üreten yatıyor. 8 ileri quickshift otomatik şanzıman ve dört tekerden çekiş sistemi ile üretilen bu araç çok iddialı çok güçlü. Performans verilerine baktığım zaman şuan onunla boy ölçüşecek eş değeri yoktur. Yeni Jaguar XE SV Project 8 modeli 0-60 mph yani 0-96 km/s hızlanmasını 3.3 saniyede gerçekleştiriyor ve 320 km/s son hıza ulaşıyor. Yukarıda adlarını verdiğim modellerin değerleri 4 saniyenin altına zor iniyor. Bunu özellikle belirteyim.

Güç dedik, hız dedik. Peki bu araç nasıl dizginleniyor? Jaguar firması bu araç için önde 6 pistonlu 400 mm, arkada ise 369 mm karbon seramik fren diskleri kullanmış. Bu sayede dizginlenmesi daha sağlıklı olabiliyor.

2018 Yeni Jaguar XE SV Project 8 Donanımları

Yeni Jaguar XE SV Project 8 de olay sadece motorda bitmiyor. Aerodinami ve tasarımda bir o kadar dikkat çekici durmakta. Aracın kamuflajlı fotoğraflarını gördüğüm zaman XE modelinin biraz daha sportif yüzü olarak düşünmüştüm ama olay hiç öyle değil. Bir defa ön tampon yapısına hayran kaldım. Bolca delikle motorun hava alması için olduğunu düşündüğüm bu uygulamaya kaputta eşlik etmiş. Aerodinamik yapı için genişletilmiş ön ve arka çamurluklar, karbon fiber spoyler da işin son noktası olmuş. Bunun dışında yan etekler, arka difüzör, önde 9.5 ofsetlik, arkada ise 11 ofset olan 20 inçlik jantlarda yer alıyor. Bu arada jantlara yüksek performanslı Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikler eşlik ediyor.

2018 Yeni Jaguar XE SV Project 8 Ne Zaman Çıkacak?

Gelelim yaşam alanına. XE SV Project 8 de 12.3 inçlik TFT dijital gösterge paneli 320 km/s hıza kadar kadrana sahip ve bu ekran üzerinden 3 boyutlu harita görüntüleme, temel yol bilgisini aktarabiliyor. Ayrıca 10.2 inçlik dokunmatik multimedya ekranı da sunuluyor. Jaguar XE SV Project 8 modelinde birde 380 watt rms ses çıkış gücüne sahip 11 hoparlörlü Meridian ses sistemi de yer alıyor. Asıl can alıcı olay koltuklarda yapılmış. Bu araç için koltuk paketi sunuluyor ve bu seçenekle yarış koltukları takılıp arkalar iptal ediliyor ve onun yerine roll cage yerleştiriliyor. Böylece boş ağırlıkta 12.2 kilogram kadar tasarruf sağlanırken araç tamamen pist odaklı oluyor.

Kısaca 2018 Yeni Jaguar XE SV Project 8 her detayıyla kendisine saygı duyulacak ve uzun süre kendinden söz ettirecek araç olmuş. Tebrikler Jaguar…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }