Oto Kokpit

2018 Yeni GMC Terrain Özellikleri Açıklandı

GMC tamamen  yenilenen 2018 Yeni GMC  Terrain ‘i tanıttı. Gövde tasarımındaki yumuşak ve modern çizgilerle  mevcut modelden ayrılan Yeni Terrain ‘de kullanıcının farklı ihtiyaçlarını karşılamak için fonksiyonel özellikler ön planda tutulmuş. Diğer öne çıkan iyileştirmeler de güvenlik teknolojilerinde yapılmış. İki benzinli ve bir dizel motor seçeneği sunulan araçta performansı ve tüketimi iyileştiren iki yeni otomatik şanzıman kullanılmış. Dokuz kademeli bu şanzımanlar ilk defa Terrain ‘in benzinli modellerinde kullanılıyor. Terrain, 2017 yazında SE, SL, SLT ve Denali donanım seçenekleriyle piyasaya çıkıyor. GMC en büyük iddiasını Denali serisinde ortaya koyuyor. Toplam satışlarının %25’ini oluşturan Denali serisi markanın tüm lüks donanımlarını bir arada sunuyor.

2018 Yeni GMC Terrain Özellikleri

İddialı ve Modern tasarım

Ön ızgara, farlar ve stop lambaları yumuşak ve akıcı olmasına karşın iddialı bir tasarıma sahip. Aslında yapılan bu değişiklikler markanın yeni tasarım anlayışını gösteriyor ve GMC’nin bundan sonraki modelleri hakkında da ipucu veriyor. Markanın vitrini diyebileceğimiz en üst donanıma sahip Denali serisinde krom tavan barları, kapı kolları,ayna ve yan çıtalar bulunuyor.LED farlar ve ultra-parlak 19 inç jantlar da prestiji artıran unsurlar olmuş. Denali serisinin imzası diyebileceğimiz krom ön ızgarayı söylememize gerek yoktur sanırım. Diğer donanım seviyelerinde de LED gündüz farları ve stoplar, Xenon farlar standart. 17 inç ve 18 inç jantlar da seçenekler arasında.

Yeni GMC Terrain

GMC’nin yeni 1.6 Litre turbodizel motoruyla tanışacağımız Yeni GMC Terrain ‘de 1.5 litre ve 2.0 litre olmak üzere iki turbo beslemeli benzinli motor da mevcut. Güçlü ve verimli benzinli turbo motorların etkisini katlayansa dokuz kademeli yeni otomatik şanzıman olmuş.. Çekiş kontrol sistemiyle tam uyum sağlayan şanzıman gaz tepkilerine ve yol durumuna anında tepki veriyor. Sürekli dört çeker olan araçta isterseniz FWD modunu seçebiliyorsunuz. Bu sayede araç gerekli olmadığında sadece ön tekerlere güç vererek ekonomi sağlıyor.

2018 Yeni GMC Terrain Özellikleri

Asıl merak edilen konu olan iç mekana gelirsek, üretici burada da sadelik ve işlevselliği artırmaya çalışmış. Şık alüminyum kaplamalar modern ve ferah iç mekanı desteklemiş, üst göğüste ve kapılarda kullanılan yumuşak materyaller ve yüksek ses izolasyonu size lüksü hissettiriyor. Elektronik kontrollü şanzıman sayesinde orta konsolda geniş bir alan yaratılmış. Bardak tutacakları ve depolama alanları kullanıcıya beklentiden fazlasını sunuyor. İşlevsellikte sınırları zorlayan araçta ön yolcu koltuğu uzun eşyalar için katlanabiliyor. Katlandığında tamamen düz hale gelen arka koltuklar ve bagajdaki zemin altı eşya gözü işlevselliği artıran diğer unsurlar. Apple ve Android uyumlu multimedya sistemi 4G ve Wi-Fi imkanı sunuyor. 7 mobil cihaza kadar destekleyen sistem myGMC uygulamasıyla aracınızı uzaktan yönetebilme imkanı sunuyor. Hala yetinemeyenler için Terrain Denali serisiyle lükste çıta daha da artırılmış. Özel renkteki iç mekan kaplamaları, Denali logoları, koltuklardaki kenar şeritleri ve ısıtmalı direksiyon sistemi iç mekanı özel kılıyor. Bu keyfi artırıcı yüksek kapasiteli 7 hoparlörlü ses sistemi ise Bose marka. Otomatik bagaj kapağını da unutmamak gerekiyor.

2018 Yeni GMC Terrain Kokpiti

Yeni GMC Terrain’de en önemli teknolojik gelişmeler güvenlik sisteminde yapılmış. Araçtan inmeden arka koltuğu kontrol etmeniz için uyaran ve aracınızı kullanan genç sürücüler için sınırlama yapabilmenizi sağlayan araçta geliştirilmiş elektronik sistemin sunduğu özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kör nokta dedektörü ve şerit takip sistemi
  • Takip mesafesi ve çarpışma uyarısı
  • Tehlike anında otomatik frenleme
  • Aktif uyarıcı koltuk

Genel hatlarıyla Yeni GMC Terrain modelini sizlere aktardım. Sırada aracın fotoğrafları var.

Yorumlar
  1. mehmet Faruk bozkurt dedi ki:

    Arac Türkiye de satışı varmı varsa fıyatı nekadar

    1. HCB dedi ki:

      bayi satışı yoktur

      1. mehmet Faruk bozkurt dedi ki:

        Peki fıyatı ve nasıl sıparış edıcez

        1. HCB dedi ki:

          o konuda bilgi sahibi değilim

] }