Oto Kokpit

2018 Yeni Citroen C5 Aircross Tanıtıldı

Yakın zamanda yapılan 2017 Şangay Otomobil Fuarında önemli araçların lansmanı yapıldı. Asya pazarı için ilk defa tanıtılan modeller arasında Yeni Citroen C5 Aircross vardı. SUV sınıfının bu yeni yüzü, D segmenti tabanlı olarak üretildi. Yani bu araç Kompakt SUV sınıfında konumlandı. Fakat üzücü bir haberim var. Sadece Asya pazarındaki kullanıcılar sahip olacak. Yani Citroen C6 ile aynı kaderi paylaşacaklar. Diğer ülkelere şimdilik satışı yoktur. Fakat yinede teknik ve donanım detaylarını aktarayım.

2018 Yeni Citroen C5 Aircross

Teknik Olarak Citroen C5 Aircross
SUV dünyasına giriş yapan bu aracın uzunluğu 4.50 metre, genişliği 1.84 metre ve yüksekliği ise 1.67 metre. Dingil mesafesi 2.73 metre olan Citroen C5 Aircross, 482 litre bagaj kapasitesine sahip. Çin’de 165 ve 200 beygirlik yeni nesil benzinli motorlar ve EAT6 adlı otomatik şanzımanla satışa sunulacak araç için PHEV e-AWD adlı hibrit seçeneğine de yer verilecek. 200 beygir benzinli motor ve iki elektrikli ünite ile toplamda 300 beygir güç üretebilen Yeni Citroen C5 Aircross, bu versiyonula dört tekerden çekiş sistemini de bünyesinde barındırıyor. 5 farklı sürüş modu ile yol dinamikleri araç içinden ayarlanabilen Citroen C5 Aircross‘un, birde donanımlarına bakalım.

2018 Yeni Citroen C5 Aircross Fiyatı

Donanımlarına da Bakalım
Aracın donanımsal sınıflandırması açıklanmadı. Fakat dışta C4 Cactus modelinin sahip olduğu hatların daha da genişletilerek devam ettiğini görüyoruz. 17, 18 ve 19 inçlik jant seçeneklerini sunacak olan Citroen markası, tıpkı Cactus’te olduğu gibi tasarımda kişiselleştirme imkanı da sunacak. Yaşam alanında ise dijital yapı ile devam edilmiş. 12.3 inç LCD gösterge paneli üzerinden temel veriler aktarılıyor. Apple CarPlay destekli 8 inçlik HD dokunmatik ekran üzerinden ise 3d navigasyon ile birlikte birçok multimedya görüntülemesi sağlanıyor. Bütün koltuklar özenilerek yüksek kalitede yapılmış. Yolcular, sürücüden ayrı tutulmamış. Fakat küçük bir detay var. Nappa deri koltuklar, önde masajlı ve ısıtmalı özelliğe sahip.

Yeni Citroen C5 Aircross Kokpiti

Bu özelliklere ek olarak C4 Cactus modelinde sunulan Progressive Hydraulic Cushions adlı süspansiyon sistemi bu araçta da sunuluyor. Bu özellik ile Citroen C5 Aircross yoldaki darbeleri daha iyi emip sürüş konforunu artırıyor. Özelliğin tanıtım videosunu yazının devamında bulabilirsiniz. Bu donanıma ek olarak teknolojik özelliklerden de bahsedeyim. Araçta 360 derece görüntüleme sistemi, trafik işaretlerini algılama ve tavsiye bilgileri aktarma özelliği, otomatik uzun far asistanı, adaptif hız sabitleyici, şerit takip sistemi, kör nokta algılama özelliği gibi donanımlar yer alıyor. Araç hakkında aktaracağım bilgiler bu kadar. Zaten ülkemize şuanlık gelmeyecek. O yüzden fazla detaya girmeye gerek yok. Son olarak görsellere bakalım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }