Oto Kokpit

2018 Yeni Citroen C3 Aircross Özellikleri ile Tanıtıldı

Citroen, B segmenti kompakt SUV dünyasına yepyeni bir araç sundu. Yeni Citroen C3 Aircross, her geçen gün kalabalıklaşan SUV sınıfına katıldı. kişiselleştirebilir yapısıyla dikkat çeken bu araç, yeni C3 modelinin daha yüksek formlu yapısına sahip olarak üretilmiş. 90 farklı dış kombinasyon ve 5 farklı iç tasarım seçeneği ile bu araçta kişiselleştirmeye farklı boyut katılmış. İşte detaylar…

Yeni Citroen C3 Aircross Özellikleri

2018 Yeni Citroen C3 Aircross Özellikleri
İlk olarak aracın özellikleri ile başlayalım. Boyutsal olarak ele aldığımızda 4.15 metre uzunluk, 1.76 metre genişlik ve 1.64 metre yüksekliğe sahip olan Yeni C3 Aircross, 2.60 metre aks aralığına sahip. Bu mesafe ile araç, sınıfının en geniş iç mekanlarından birini sunan modellerinden biri olma özelliği kazanmış. Ayrıca C3 Aircross, yüksek tavan yapısı ve yüksek baş mesafesiyle de öne çıkıyor. Boyuttaki bu kadar değerden sonra bagaj alanı içinde iddialı değerler beklemek lazım. Citroen tarafından açıklanan bilgilere göre bu araç sınıfının en geniş bagaj alanını sunuyor. Standart haliyle 410 litrelik alana sahip olan C3 Aircross, koltuk sırtlıklarının yatmasıyla 520 litre alana kavuşuyor. Bu da yetmezse katlanabilen koltuklarla 1289 litreye kadar kullanım imkanı tanıyor.

Yeni Citroen C3 Aircross Fiyatı

Yazımın başında aracın 90 farklı şekilde kombine edildiğini söylemiştim. Fransız üretici bunu, 8 dış renk, 4 tavan rengi ve bunlara ek olarak birde 4 renk paketi ile yapıyor. Böylece alacağınız Citroen C3 Aircross üzerinde zevkinizi daha fazla yansıtabiliyorsunuz. 16 ve 17 inç jant seçenekleri ile gelecek olan araçta; panoramik cam tavan, 7 inç dokunmatik ekran, 3d Citroën Connect navigasyon, kablosuz şarj istasyonu, Head-Up-Display, anahtarsız giriş ve çalıştırma, 180 derecelik açıya sahip geri görüş kamerası, otomatik park, otomatik frenleme (araç algılama da 80 km/s, yaya algılama da 60 km/s hıza kadar), otomatik uzun far, sürücü yorgunluk algılama özelliği, trafik işaretlerini algılama sistemi gibi özellikler sunuluyor. Ayrıca PSA grubunun sıkça kullandığı Grip Control adlı sistemle yol durumuna göre sürüş mod özelliği de yer alıyor. Buna ek olarak birde yokuş kalkış ve iniş desteği de var.

Citroen C3 Aircross

Gelelim motor seçeneklerine
Markanın iki yıl üst üste Uluslararası Yılın Motoru ödülüne layık görüldüğü PureTech üniteler buraya öne çıkıyor. 1.2 litrelik 3 silindirli turbo beslemeli bu ünite, Citroen C3 Aircross için 82, 110 ve 130 ps güç seçenekleriyle sunulacak. Ayrıca 110 ps güç biriminde EAT6 adlı tam otomatik şanzıman, 130 ps güç üreten motorda ise 6 ileri manuel şanzıman kullanılacak. Dizel cephede ise 5 ileri şanzımanla birlikte 100 ps güç üreten BlueHDi ve 6 ileri vitesli 120 ps güç üreten bir başka BlueHDi motor yer alacak. Performans verileri için henüz bilgi paylaşılmadığı için detaylarını aktaramıyorum.

2018 Yeni Citroen C3 Aircross Ne Zaman Çıkacak?
Gelelim bu aracın ne zaman yollara çıkacağına. Basın bildirisinde gelen açıklamalara göre Citroën C3 Aircross, 2017 yılının son çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacak. Yani kış aylarını bekleyeceğiz. Türkiye fiyatı ve diğer detayları o zaman netleşecektir. Haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }