Oto Kokpit

2018 Yeni BMW M550i xDrive Teknik Özellikleri Açıklandı

BMW’nin E segmentindeki güçlü temsilcisi 7. jenerasyon 5 Serisi yollar çıkmaya başladı. G30 kasa olarak lanse edilen araç, ilk etapta 4 benzinli motorla tanıtılmıştı. Bunlardan birisi Yeni BMW M550i xDrive modeliydi. Serinin en güçlüsü olarak öne çıkan araç, M5 öncesi çok konuşuldu ama birçok detayı saklı kalmıştı. Fakat geçtiğimiz günlerde araç detaylandı. Buyurun aracı yakından tanıyalım.

2018 Yeni BMW M550i xDrive Teknik Özellikleri

BMW’nin G30 kasa 5 serisindeki en hızlı modellerinden birisi olarak üretilen dört tekerden çekişli sisteme sahip bu modeli, şimdiye kadar üretilmiş 5 serileri arasında en iyi aerodinamiye sahip olan otomobil özelliği taşıyor. Tamamen M Performans özel body kiti ile kuşanan BMW M550i xDrive, standart olarak 19 inçlik jantlarla geliyor. Fakat dileyen müşteri 20 inçlik opsiyon jantlarla da alabilecek. Jantlara doğru odaklanacak olursanız mavi kaliperler dikkatinizi çekecektir. Orada da M performans fren sistemi görev başına çağrılmış. Tabi sportifliğin tek detayları bunlar değil. Yan eteklerden aynalara, bagaj üstü spoylerdan dörtlü egzoz çıkışlarına kadar bu otomobil çok özel ateşli duruyor.

Yeni BMW M550i xDrive Ne Zaman Çıkacak?

Peki neden bu kadar gergin?
Çünkü kaputu altında 4.4 litre V8 çift turbo beslemeli benzinli motor var. 1885 kilogram boş ağırlığı olmasına karşın, ürettiği 462 ps 650 nm tork güçle tamamen performansa hizmet ediyor. Öyle ki 0-100 km/s hızlanması 4.0 saniyede tamamlayabiliyor. Maksimum hızı 250 km/s ile sınırlandırılmış. 8 ileri ZF burada da görev yapıyor. Bu kadar ateşli araç olsa da insan yakıt tüketimini merak ediyor. Efenim fabrika verileri ortalama olarak 8.9 litre yakıt tüketimi gerçekleştirdiğini söylüyor. Fakat bunun direksiyonuna geçtikten sonra o değerler tabi ki hayal olur uçar. Son güncelleme değerlerine baktığımızda şehir içinde 12.7 litre olan değer, şehir dışında 6.8 litreye kadar düşüyor. Tabi bu verilere yaklaşmak neredeyse imkansızdır. Altınızda V8 bir 5 kasa var ve ortalama 8.9 litre tüketmek, işin en zor kısmı olsa gerek. Bu arada aracın yakıt tankı 68 litre. Neyse biz daha ilgi çekici bilgiler üzerinden gidelim.

BMW M550i xDrive modelini kanatlandırmak için iki özel mod sunuluyor. SPORT ve SPORT+ adlı iki farklı sürüş modu sayesinde direksiyon hissiyatı, tekerlerin çekiş dağılımı ve süspansiyonun yoldaki gerginliği değişiyor. Tabi hız kadar güvenlikte önemli. Bunun içinde Aktif Şerit Değiştirme Uyarı sistemi, Adaptif Hız Sabitleme, Şerit Takip sistemi gibi özellikler yer alıyor. Ayrıca RTTI yani Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi özelliğine de sahip olan araç, Navigasyon sistemi kullanıldığı taktirde sizi en kısa yoldan hedefinize ulaştırmak için çalışıyor. Yani elinden geldiği kadarınca yavaşlamış trafik rotasından uzak durup, yolu da uzatmadan sizi rotanızda götürüp hedefinize ulaştırıyor. Ayrıca Yeni BMW M550i xDrive için geliştirilmiş park asistanı da sunuluyor. BMW bu donanımının tanıtımını çokça yaptı. Anahtar üzerinden aracın park işlevlerini kontrol etmeye kadar ileri işlevselliği olan bu sistem sayesinde kullanıcının park sonrası aracını kaybetmesi durumunda onu bulmasını ve entergre kameralar üzerinden telefonundan izlemesini sağlıyor. Bu sistem BMW Connected üzerinden gerçekleşiyor.

Yeni BMW M550i xDrive Kokpiti

Kısacası 2018 Yeni BMW M550i xDrive için teknoloji ile harmanlanmış, hızlı patronların arabası diyebiliriz. Peki araç ne zaman yola çıkacak? Açıklanan bilgilere göre 2017 yılının Mart ayından itibaren yeni M550i xDrive modelini yollarda göreceğiz. Fiyat bilgileri netleşince yine karşınızda olacağım. Gelişmeleri facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }