Oto Kokpit

2018 Yeni Audi R8 Coupe Audi Sport Edition Tanıtıldı

Audi’nin süper spor otomobil dünyasındaki güçlü temsilcisi R8 Coupe, karşımıza özel bir versiyonla çıktı. Son iki aydır fuarlarla otomotiv dünyasının baş döndürücü hareketliliğinde 2018 Yeni Audi R8 Coupe Audi Sport Edition ile karşımıza çıkan bu araç, sınırlı sayıda üretildi ve bilindik R8 modellerinden daha ilgi çekici görünüyor. İşte detaylar…

2018 Yeni Audi R8 Coupe Audi Sport Edition

Diğer R8 Coupe Modellerinden Farkı Neler?
Yeni Audi R8 Coupe Audi Sport Edition, güncel R8 modelinden en temel farkları görünümde yer alıyor. Mat ve metalik renk seçenekleri ile temel kaporta rengini kırmızı detaylarla destekleyen Audi, genel görünümü daha sportif ve çekici kılmak için yapmış. Genel hatlarında R8 Coupe’den uzak olmayan bu araç için 20 inçlik jantlar kullanılmış. Jantlar için ise önde 245/30, arkada ise 305/30 ebatlı lastikler tercih edilmiş. Siyah renkli jantların şıklığı aracın ilgi çekiciliğini ikiye katlamış. Tabi bu da yetmemiş ve kırmızı detaylar kaliperlerle devam ederek genel görünüm uyumu sağlanmış. Yeni Audi R8 Coupe Audi Sport Edition ilk bakışta dikkatleri üzerine çektikten sonra yaşam alanıyla da özel bir araç olduğunu kullanıcısına hissettirecek şekilde tasarlandı. Bu kısımda araca binmeden önce sürücü ve yolcu kısmını aydınlatan kapı eşikleri dikkat çekiyor. Öte yandan Audi Sport logolu kapı eşiğini de es geçmemek lazım. Bu eşik üzerinde ince bir detay daha var. Yazımın başında sınırlı sayıda olduğunu söylemiştim. Sadece 200 adet olarak üretilecek olan R8 Coupe Audi Sport Edition modelinin bu detayı, kapı eşiğine de işlenmiş. Bu detayın yanı sıra dıştaki kırmızının vurgusuna devam edilmiş. Kapı içleri, koltuklar ve direksiyon simidin de bahsettiğim farklılıkları görebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra nappa deri koltuklar, dijital gösterge paneli, karbon fiber trimler, alcantara tavan döşemesi ve birçok ince detay, R8 Coupe Audi Sport Edition modelinin ne kadar özel araç olduğunu ortaya koyuyor.

Yeni Audi R8 Coupe Audi Sport Edition Donanımları

Son olarak aracın motorundan ve ne zaman çıkacağından bahsedeyim. Araç iki farklı motorla satışa sunulacak. 5.2 litrelik V10 motor ile 540 ps ve 610 ps olmak üzere iki farklı güç birimi tercih edilebilecek. 200 adetle sınırlandırılmış olan bu araç Türkiye içinde siparişe açılacak. Dünya çapında satışına Mayıs ayında başlanacak ve teslimatlar Temmuz ayında gerçekleşecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }