Oto Kokpit

Karşınızda 2018 Yeni Alfa Romeo Stelvio

Son zamanlarda İtalyanların en çok ses getiren markası olan Alfa Romeo Giulia ile bütün dikkatleri üzerine çekti. Şimdi de aynı şeyleri 2018 Yeni Alfa Romeo Stelvio ile yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl İtalyanların lüks suv üzerinde çalıştığını sitede aktarmıştım. Hatta Alfa Romeo Stelvio modelinin geleceğinin haberini vermiştim. Beklenen gün geldi çattı. Yarın ki 2016 Los Angeles Auto Show’da bu araç resmi olarak tanıtılacak. İşte detaylar…

2018 Yeni Alfa Romeo Stelvio

Yeni Alfa Romeo Stelvio için aktaracağım birçok bilgi var. En önemlileri yarından itibaren dökülecektir. Fakat elime ulaşanları aktarmak istedim. Öncelikle aracın segmentini konumlandıralım. Bu araç kompakt lüks suv olarak yollara çıkacak. Yani Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC gibi rakiplerle mücadele edecek. İşi oldukça zor. Fakat kullanacağı motor seçenekleri ile bu işin altından kalkabilir. Evet, çok geniş kitlelere oynamayabilir. Fakat daha özgün ve farklı otomobil sahibi olmak isteyenlerin tercih listesinde alacak kadar özel araç olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda kaput altında kullanacağı motorla çok önemli. Tahminimce Giulia’da kullanılan 2.2 litrelik dizel ve 2.0 litrelik turbo benzinli motor ile Avrupa piyasasına giriş yapacaktır. Fakat Giulia Quadrifoglio’da kullanılan 2.9 litre V6 biturbo (505 beygir 600 nm tork) motorunda kullanılacak. O zaman Hoş geldin Yeni Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Yonca sevenlerin ilgisini çok çekecek bu araç, Alfa’nın en hızlı ve en yüksek aracı olarak yollara çıkacak. Artık BMW X3M, Mercedes-AMG GLC63 gibi rakipleri düşünsün. İtalyanlar bu sefer çok iddialı geliyor!

2018 Yeni Alfa Romeo Stelvio Donanımları

Peki Alfa Romeo Stelvio sadece motorlarıyla mı öne çıkacak?
Tabi ki hayır. Alfa Romeo’nun DNA adını verdiği dinamik şasi kontrolü bu araçta dört tekerden çekiş sistemi ile buluşturuluyor. SUV sınıfının en sert şekilde temsil edecek olan bu aracın arazi yeteneklerinin yüksek olmasını beklemiyorum. Fakat yoldaki dinamikleri açısından adından söz ettirecektir. Öte yandan lüks suv olarak lanse edilen Stelvio, donanım konusunda da kullanıcısının yüzünü güldürecek. Standart olarak 6.5 inçlik ekranla gelecek olan Stelvio, opsiyon olarak 8.8 inçlik dev multimedya ekranına sahip olacak. Ayrıca 14 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi, gelişmiş park sistemi, lüks ve sportif koltukları, etkileyici kokpit tasarımı ve teknolojik diğer donanımlarını da bünyesinde barındıracak. Kısaca biz bu araca Giulia’nın SUV sınıfındaki temsilcisi olarak bakabiliriz. O kadar iddialı araç karşımızda duruyor!

2018 Yeni Alfa Romeo Stelvio Kokpiti

Şimdilik 2018 Yeni Alfa Romeo Stelvio hakkında aktaracağım bilgiler bu kadar. 18 Kasımda 2016 Los Angeles Auto Show başlıyor. Fakat yarın basın günü var. Yeni bilgiler düşecektir. O zaman da yazıyı güncellerim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }