Oto Kokpit

Makyajlı 2018 Yeni Mazda 6 Özellikleri ile Tanıtımı Yapıldı

Sedan sınıfının en sık tercih edilen modelleri arasında yer alan Mazda 6 yeni ve güncellenen versiyonuyla tanıtıldı. 2018 Mazda 6 devamlı olarak süren küçük kapsamlı değişimleri ile birlikte lüks kompakt modelde canlılığı arttırıyor. Japon otomotiv teknolojisini yansıtan en özel araç modellerinden birisi olan Mazda 6’ nın yeni teknolojiyle etkileşime giren yeni versiyonu, araç tutkunlarına önemli yenilikler getiriyor.

2018 Makyajlı Yeni Mazda 6

Makyajlı Mazda 6’daki Yenilikler
Mazda tarafından ilk defa 2002 yılında Midsize ailesi üyelerinden birisi olarak piyasaya sunulan Mazda 6, Çin ve Japonya’ da ‘Mazda Atenza’ olarak biliniyor. Çok yoğun ilgi görmesiyle dünya genelinde çok kısa bir süre içerisinde 1 milyon satış rakamını geçmeyi başardı. 2018 için revize edilen bir tasarım ve en yüksek seviyede motor gücüne sahip olan yeni Mazda 6 modeli üzerinde gerçekleştirilen tasarım yenilemeleri çerçevesinde özellikle XC-5 SUV modeli ile benzer niteliklerde çizgiler taşıyor. Daha sade ve basit bir görünümün şekillendirildiği ön kısmı özellikle Mazda’ nın sade ‘Kodo’ tasarım anlayışını etkin biçimde yansıtıyor. Makyajlı 2018 mazda 6’ nın motor torkunun 4.0 litre V8 motor ile eş değer olabileceği belirtiliyor olsa da net rakamlara ilişkin bilgilendirmelerde bulunulmadı. Yeni 2.5 litre turbo şarjlı Skyactiv-G benzinli motorda entegre edildi. Motor silindir kapatma teknolojisinin de yer aldığı yeni versiyonda yakıt tüketimi ile birlikte CO2 emisyonunun düşürülmesi de mümkün oluyor. Mazda 6’ nın mevcut şasisi de daha yumuşak bir sürüş deneyimi, daha yüksek çeviklik ve etkileyici bir gelişim geçirmiş NVH sağlayacak, yenilemelerde öne çıkıyor.

2018 Yeni Mazda 6

Mazda 6 Donanımları ve İç Dizaynı

Yeni Mazda 6 versiyonunun signature iç mekanı, özellikle ‘antik Japon’ dönemindeki tapınaklarda kullanılan yaşlandırılmış ahşaptan esinlenerek renk kazandırılmış olan kahverengi ‘Nappa’ deri orijinal deri malzemeleri ile donatımı gerçekleştirilmiş. Standart Led farları, sis lambalarını dahil ederek, daha net ve daha geniş bir aydınlatma imkanı sunuyor. Ayrıca ‘Soul Red Crystal’ boya, ‘Machine Grey Metallic’ boya renklerinin tam paletini bir araya getirerek, etkileyici bir sedan görselliğini meydana getiriyor. Güncellemelerindeki en dikkat çeken değişimlerden birisi ise Mazda 6’ nın sedan tasarımının genişliğini daha da arttıracak ve son derece ince bir gelişim hissi uyandıracak bir gösterge paneli de ilave edilmiş. Gerçekleştirilen yeni güncellemeler, Mazda 6’ nın orta seviye otomobil dünyasında standartların nasıl olması gerektiği konusunda önemli yenilikler yaratıyor ve standartları yeniden belirliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }