Oto Kokpit

2017 Yılında 60 Bin TL’ye Alınabilecek Sıfır Otomobiller

2017 Yılında 60 Bin TL’ye Alınabilecek Sıfır Otomobiller

Otomobil dünyasına her geçen gün yepyeni araçlar katılmaya devam ediyor. Bu çok güzel gelişme. Fakat vergilendirme sistemi döviz kurundaki artış derken sıfır otomobil fiyatlarında çok ciddi artış yaşandı. Öyle ki 1.5 sene öncesine kadar 60 bin TL’ye aldığınız sıfır otomobil, şimdi 70.000 TL’yi geçmiş durumda. Hani halk tabiriyle adam akıllı donanımda bir C segmenti araç düşünseniz bir ev parasını gözden çıkarmak gerekiyor. Çok üzücü bir durum. Fakat elden bir şey gelmez. İkinci elde bile fiyatlar katlanmışken hala dizel ve sıfır otomobil almak ciddi imkan gerektiriyor. Maalesef dizel araç alımında sıfıra yönelecek olursanız 60.000 TL en alt limit olarak görünüyor. Bu yazıda, belirlediğim alt limit kapsamında Haziran fiyatlarını baz alarak bir liste oluşturdum. Bakalım 60 Bin TL’ye Alınabilecek Sıfır Otomobiller var mı? Varsa hangileri?

2017 Yılında Alınabilecek Sıfır Otomobiller

Öncelikle bu listeyi oluştururken bayağı canım sıkıldı. Çünkü 60-65 bin TL’nin altında dizel otomobil bulmak neredeyse imkansız gibi bir şey. Alfabetik olarak Citroen markasından başlayalım.

Citroen
Fransız markaya Yeni C3 dizel ile yer vermek isterdim ama onun fiyatı bizim limitimiz de değil. Kriterimize birazcık uygun olarak en boş donanımı ile 1.6 HDi 92 ps güçlük seçeneği ve Live paketiyle Makyajlı C Elysee yer alıyor: 66.900 TL

Dacia
Araç fiyatları öyle bir seviyeye gelmiş ki ülkemizde en uygun fiyatlarla satıldığını bildiğimiz Dacia bile binek araçlarında maalesef dizel otomobilini 50.000 TL bandında satmıyor. Sadece Sandero Stepway modelini 1.5 dCi motoruyla 62.600 TL’den alabiliyorsunuz.

Fiat
İtalyanların en büyük otomotiv markalarından birisi olan Fiat, belkide ülkemizi en iyi analiz etmiş üreticilerden birisidir. Kalite anlamında ülkemiz kullanıcısında pekte iyi yer edemedi ama en çok satan firmalardan birisi oldu. Fakat gel gör ki Fiat bile dizel araçlarını 60.000 TL altında vermiyor. Ezber bozan Sedan Egea bile 72.900 TL’den kapı açıyor. Bu araç tanıtıldığı zaman en üst seviye paketinin fiyatı bundan daha uygundu. Onu da geçtim, linea bile 63.000 TL’den hala satışta yer alıyor. Maalesef bu markadan bize beklediğimiz ekmek çıkmadı sevgili otokokpit takipçileri. Neyse devam edelim…

Ford
Amerikalı üreticinin bu kriterde bakılması gereken tek aracı Fiesta. Gerçi yeni kasası yollara çıkmak için gün sayıyor ama mevcut modelin satışı hala devam ediyor. Onu da 1.5 TDCi 75 ps motorla Trend paketiyle 65.055 TL’den satıyorlar. Fakat Titanium yani en üst seviye paketi 67.190 TL’den fiyatlanmış. Sıkı pazarlıkla daha uyguna alınabilir.

Hyundai
Fiyat-performans bağlamında ilgi çeken markalardan birisi olan Hyundai, İ20 1.4 lt 90 ps dizel modelini boş paketiyle 65.400 TL’den satıyor. Bu markayı da pazarlık etmek adına notlarımız arasına alalım.

Kia
Bir başka Güney Koreli üreticinin yenilenen modeli Rio’da tercih sebebi olabilir. Yalnız baz modeli bile 68.600 TL. Bunu listenin altlarına itebiliriz.

Peugeot
PSA’nın diğer temsilcisinde de durumlar farklı değil. Kriterlerimizi çokça zorlayıp yine son olarak değerlendirebileceğimiz makyajlı 301 modeli var ve 68.900 TL değere sahip. Citroen C-Elysee daha mantıklı duruyor.

Renault
Fransızlar uygun fiyatlara araç satmayı biliyor. Piyasa ne kadar zorlu olursa olsun Renault’un fiyat politikasını seviyorum. Çünkü bu listeye iki aracıyla girebiliyor. Joy paketi ile Symbol 1.5 dci 90 beygirlik versiyonu 64.850 TL’den alınabiliyor. Eğer hatchback isterseniz Clio’nun Joy donanımlı 1.5 dCi 75 beygirlik versiyonu 68.350 TL’den satılıyor.

Bu listenin altına birçok markayı yazmak isterdim. Hatta merak edip diğer markaların fiyat listesine bakmak için araştıracaksınız. Boşuna bakmayın. Fiyatlar öyle bir seviyeye gelmiş ki b segmentinin sedan ve hatchback araçların en boş paketini almak için bile 60.000 TL’nin üzerine eklemeler yapmadan almak mümkün değil. Maalesef durum bu. Benzer paylaşımlar yapmaya devam edeceğim. Bizi facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }