Oto Kokpit

2017 Yeni Toyota GT 86 Teknik Özellikleri Açıklandı

Makyajlı Yeni Toyota GT86, Avrupa pazarı için fiyatlandı ve teknik detayları da açıklandı. Bundan 5 yıl önce 3 farklı Japon markasının ortak platformunda ortaya çıkan coupe otomobillerden birisi olan GT86’nın yaşadığı bu güncelleme sonrasında görünümü daha agresifleşti ve yaşam alanı daha güncel hale getirildi. İşte detaylar…

Makyajlı Yeni Toyota GT 86

Yeni Toyota GT 86 Teknik Özellikleri
Makyajlı olarak gelen GT 86 boyutlarında pekte bir değişim görünmüyor. Uzunluğu 4240 mm, genişliği 1775 mm olan aracın yüksekliği de 1320 mm olarak açıklandı. Yani pek bir değişim yoktur. Motorda aynı şekilde 2.0 lt 200 ps 205 nm tork atmosferik benzinli olarak satışa çıkıyor. 6 ileri düz şanzıman seçeneği ile 0-100 km/s hızlanmasını 7.6 saniyede, 6 ileri otomatik vites seçeneği ile de 8.2 saniyede tamamlıyor. Yani bu konuda da değişim yoktur. Peki neler değişti? Buyurun onlara bakalım.

2017 Yeni Toyota GT 86 Türkiye Fiyatı

Tasarıma küçük dokunuşlar yapılmış
Yeni Toyota GT 86 ilk bakışta aydınlatma alanları ile dikkat çekiyor. Far yapısında makyajın etkisi görülüyor. Aynı şekilde stop grubu da bundan etkilenmiş. Bunun yanı sıra tampon yapısında ciddi değişimler görülüyor. Yeni spoyler ve jant seçenekleri de dıştaki değişimin birer parçası olarak öne çıkıyor.

Aracın içine geçtiğimizde ise genel de ciddi değişimler görünmüyor. Ama yinede belli başlı farklılıklar var. Bunların en belirgini gösterge panelindeki 4.2 inçlik tft renkli bilgi ekranı oluyor. Tabi tek farklılık bu değil. 6.1 inçlik yeni nesil multimedya ekranı da kendini gösteriyor. Toyota Touch 2 alt yapılı bu ekran üzerinden eğlence dosyalarını kontrol edip navigasyon sistemini kontrol edebiliyorsunuz.

2017 Yeni Toyota GT 86 Kokpiti

Kısacası 2017 Yeni Toyota GT 86 modelinin bir öncekinden büyük farkı yoktur. Beklendiği üzere görselde küçük değişikler yapılmış. Fakat motorda küçükte olsa güçlendirme bekledim. Fakat Japonlar atmosferik ile devam etme kararı aldı. Gerçi onları stock haliyle alıp çok çılgın projelerde canavara dönüştürüyorlar. O yüzden bu otomobil yine proje aracı olmaya yeni yüzüyle de devam edecek. Fiyat konusunda Avrupa pazarında 30.000 euro başlangıç etiketi var. Bunu ülkemize güncel kurda uyarlayacak olursak 200.000 TL üzerinde olacağını düşünüyorum. Sırada fotoğraf galerisi var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }