Oto Kokpit

2017 Yeni Toyota Corolla Türkiye Fiyatı Açıklandı

Vee 2017 yeni toyota corolla Türkiye yollarına çıkıyor.

Yakın zaman öncesinde sizlere görsellerini paylaşıp ön bilgi verdiğim yenilenen corolla sonunda ülkemiz için detaylandı. Makyaj operasyonu ile daha dinamik görünüme kavuşan aracı Türkiye detayları ile yakından tanıyalım.


2017 Yeni Toyota Corolla

Toyota’nın göz bebeği olan Corolla, 11. nesil makyajlı bu modeli ile kompakt sedan sınıfta yarım asırlık serüvenini devam ettiriyor. 2012 yılında kasa değiştirdiği için beklenen değişim facelift kapsamında olacaktı. Durum aynen öyle oldu.

Değişimin tasarım yönüne baktığımızda yeni ön ızgara, ön ve arka tampon gibi alanlarda değişim yapan firma led farlar ve arka stop grubu ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Birde buna yeni 16 inçlik alüminyum alaşımlı jantları eklemiş. Böylece görünüm açısından daha ilgi çekici corolla modeli yollara kazandırılmış. İç mekanda ise ön panelin yenilenmesi ile birlikte gelen 4.2 inçlik tft gösterge ekranına kavuşurken yeni havalandırma kanalları ile ince detaylarda farklılık oluşturulmuş. Ayrıca 7 inçlik Toyota Touch 2 ekranı ve yine buna entegre Go multimedya sistemi yer alıyor. Kısaca iç mekanda mevcut modelin pürüzleri giderilip araç iyileştirilmiş.

Motor seçeneklerinde hiçbir değişim yapılmadı desem yalan olmaz. Zaten Japonlar bu konuda Avrupalı rakipleri karşısında oldukça katı olduğunu biliyoruz. Aracın motorların kolayca değişim yapmazlar ama yapınca da kullanıcı deneyimini yüksek tutacak ürünler ortaya koyarlar. Zaten Corolla’nın en çok satan otomobil olma özelliği de bu sert tutumdan geliyor. Bu kapsamda 2017 yeni toyota corolla modelinin motor seçeneklerine de bakalım.

Benzinli cephe 1.3 litre 99 ps 128 nm tork güce sahip en baz seçenek ile başlıyor ve buna birde 1.6 litrelik 132 ps 160 nm tork güç üreten motor dahil oluyor. 1.3 ve 1.6 litrelik bu motor 6 ileri manuel vites ile alınıyor. Ayrıca 1.6 litre ünitede toyota’nın multidrive s adlı 7 ileri otomatik şanzıman sunuluyor.

Dizel de ise yine Toyota’nın ısrarla sürdürdüğü 1.4 litrelik 90 ps 205 nm tork güç üreten turbo dizel motoru yer alıyor. Bu araçta 6 ileri düz vites ve 6 ileri multimode adlı otomatik şanzıman ile alınabiliyor.

Gelelim yeni toyota corolla Türkiye fiyatına. Makyaj öncesi Corolla şuan ülkemizde 1.3 lt motoru ile 54.400 TL’den 1.6 lt seçeneği 65.700 TL’den ve 1.4 dizel ise 72.650 TL’den başlayıp maksimum olarak 96.550 TL’ye kadar çıkıyor. Yenilikten sonra fiyat listesi için ortalama olarak +3000 TL eklenmiş. Aktaracaklarım bu kadar. Fiyat listesi ve görsellerine geçelim.

2017 Yeni Toyota Corolla Türkiye Fiyatı

2017 Yeni Toyota Corolla Benzinli Türkiye Fiyatı

2017 Yeni Toyota Corolla Dizel Türkiye Fiyatı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }