Oto Kokpit

2017 Yeni SEAT Ateca Geliyor

Seat fanları bir süredir bu markanın suv sınıfına adım atacağı modeli bekliyordu. Müjdeyi vereyim. Resmi olarak yayınlanan ilk görsellerle karşınızda Yeni SEAT Ateca.

Aralık ayında sizlere Seat firmasının ilk SUV modelinin geleceğini vermiştim. Casus kameralara yakalanan bu aracın adı seat aran olarak ortalıkta gezdi. Kompakt suv olarak yollara çıkacak olan bu aracın adı artık resmileşti ve yine ilk defa resmi görselleri de yayınlandı.

2017 Yeni Seat Ateca Özellikleri

Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai, Hyundai Tucson, Kia Sportage gibi rakipleri karşısına alan 2017 Yeni SEAT Ateca, 1.0 litre 3 silindir turbo benzinli 115 ps ve 1.4 litre turbo benzinli 150 ps seçeneğinin yanı sıra 1.6 TDi 110 ps, 2.0 TDi 150 ps ve 184 ps ünitelerle gelmesi bekleniyor. Kompakt suv sınıfındaki diğer modeller gibi standart versiyonlarında ön çekişli olarak gelecek olan seat ateca, üst donanımlarda ve güçlü ünitelerde SEAT 4Drive adlı akıllı dört çeker sistemi ile gelecek. Bunlara ek olarak birde şanzıman konusuna değineyim. Volkswagen bünyesinde yer alan diğer modellerde olduğu gibi 6 ileri manuel, 6 ileri DSG ve 7 ileri DSG seçenekleri yeni seat ateca motor seçeneklerinde paylaştırılacak.

Yeni seat ateca adına paylaşacağım fazla bilgi yoktur. Fakat önümüzdeki ay 2016 cenevre auto show var. O yüzden birazcık bekleyelim ve asıl detayları orada düşeceği için daha net verilerle tekrardan bu yazıyı güncelleyeceğim.

Yorumlar
  1. Mehmet dedi ki:

    Suv araç alacagim ÖTV muaf li 55.000 veya 60.000 geçemem makul araç hangisidir.

    1. Murat dedi ki:

      Biraz daha bekler isen Seat Ateca’yı 2.elden alabilirsiniz. Fakat beklemek istemiyor iseniz ; Dacia Duster tercihleriniz arasında bulunsun. İyi günler

] }