Oto Kokpit

2017 Yeni Rolls-Royce Sweptail Tanıtıldı

İngilizlerin otomobil dünyasına kazandırdığı en önemli markalardan birisi olan Rolls-Royce, ürettiği araçlara sahip olanları özel kılmaya devam ediyor. Fakat bu sefer işi zirveye çıkardı. Çünkü müşterisinin üzerine bir otomobil üretti. Tarihiyle harmanlanarak aracın adı Rolls-Royce Sweptail. İşte detaylar…

2017 Yeni Rolls-Royce Sweptail

Bu zamana kadar üretilmiş bütün Rolls-Royce modellerini bir kenara bırakarak bu araca bakmanızı istiyorum. Sweptail, iki kişilik GT otomobil gibi görünen ama gelecekteki yüzüne atıfta bulunup geçmişiyle bütünleşmiş bir otomobil. Bir defa yakın zamanda tanıtılan 103ex adlı konseptini seri üretim yüzünü yansıtıyor. Fakat tasarımında 100 yılı aşkın tarihinin izlerini de taşıyor. 1920’lerde üretilmiş olan Coachbuilt, 1925 Phantom I, 1934 Gurney Nutting Phantom II ve 1934 Park Ward 20/25 Coupe modellerinden esinlenilerek üretilmiş.

Yeni Rolls-Royce Sweptail Fiyatı

Yeni Rolls-Royce Sweptail seri üretim değil ve birçok ayrıntısı el işçiliğiyle bir araya getirilmiş bir otomobil. Yazımın başında belirttiğim üzere müşteri isteği üzerine üretilmiş. Bu yüzden fiyat, teknik özellikler ve satış adedi konusu tamamen gizli tutuluyor. Fakat şu kesindir ki her parası olan böylesine bir arabayı alamayacak. Rolls-Royce Sweptail, markanın çok özel müşterileri için hazırlandı. Tabi insan yine de merak ediyor. Kaputun altındaki gücü! Söz konusu Rolls-Royce olunca akla 6.0 litrelik V12 motor geliyor. Altını düşünmek mümkün değil. Ama dediğim gibi teknik konuda maalesef bilgi verilmedi.

Yeni Rolls-Royce Sweptail Ne Zaman Çıkacak?

Eldeki bilgilerden yola çıkarak tasarım üzerine konuşalım. Sweptail modeli gelmiş geçmiş en sıra dışı Rolls-Royce’lardan birisi olarak karşımıza çıktı. Bir defa tamamen panoramik cam tavanı ve iki kişilik oturma düzeni diğer birçok modellerinden kendisini ayırıyor. Evet, önden bakında güncel aile üyeleri ile aynı yüze sahip. Fakat arka kısımda V kesitli cam yapısının devamında oluşan bagaj kaputu ve tampon yapısı, ailenin diğer modelleri arasında farkını ortaya koyuyor. Umarım yakın zamanda Sweptail için detaylı bilgileri aktarırlar ve bizde paylaşmış oluruz. Bu arada fiyatını merak edenleri de yanıtsız bırakacağım. Çünkü o konuda da bilgi yok. Fakat çok milyon olduğu kesin!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }