Oto Kokpit

2017 Yeni Mercedes E Serisi All-Terrain Tanıtıldı

Fransa’nın nimetleri teker teker düşmeye devam ediyor. 2016 Paris Motor Show da bu sefer 2017 Yeni Mercedes E Serisi All-Terrain modelinin detayları açıklandı. Aslında birçok bilgisi saklı tutuluyor ama merak edilen detaylar Alman firma tarafından açıklandı. İşte detaylar…


2017 Yeni Mercedes E Serisi All-Terrain

Mercedes Estate modelinden daha sportif ve araziye yatkın özelliklere sahip olan all-terrain modeli, Estate’e göre 29 milimetre daha yüksek olarak üretildi. Biraz daha kıyaslamalı bilgi aktarmak isterdim ama aracın genel hatları belli olmadığı için fazla bilgi aktaramıyorum. Fakat sınıfında Audi a6 allroad quattro gibi bir rakibi var. Onunda yüksekliği 1512 mm olduğunu ele alacak olursak, 1504 mm’lik mercedes e serisi all-terrain yere daha yakın kasaya sahip.

19 ve 20 inçlik jantlar ile kullanıcıya sunulacak olan mercedes e serisi all-terrain, standart olarak 4Matic yani dört tekerden çekiş sistemi bulunuyor. Ayrıca hava kontrollü süspansiyonlara da sahip olan araç, yüksekliğini 20 milimetre kadar yükseltilebiliyor. Üstelik bunu 35 km/s hıza kadar hareketli iken başarabiliyor. Güncel E serisinde var olan üstün donanımları bünyesinde barındıracak olan e serisi all-terrain, sadece geniş iç hacmi ve büyük bagajı ile değil Mercedes firmasının konfor konusunda sunduğu premium özellikleriyle de kullanıcısının karşısına çıkacak. Ayrıca güvenlik konusunda yokuş iniş ve kalkış desteği, geliştirilmiş ESP sistemi, arazi şartlarında patinajı önleyip etkili sürüş sağlayan ASR sistemi ve birçok donanımla rakiplerinin karşısında yer alacak.

Mercedes E Serisi All-Terrain Türkiye

Motor seçenekleri konusunda detaylı bilgi aktarmayan Almanlar bizi tamamen bilgisiz bırakmadı ve şunları paylaştı. Araçta E220d 4Matic motor seçeneği 194 ps güç üretecek ve ortalama 5.2 litre yakıt tüketimi sunacak. Araçta yeni nesil 9 ileri g-tronic şanzıman kullanılıyor. Ayrıca yakın zamanda büyük hacimli V6 dizel motorda sunulacak. Mercedes’in yeni nesil iki litrelik dizel motorunun a6 allroad karşısında ciddi avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü Audi 3.0 TDi motoru ile performans konusunda iyi olsa da yakıt ekonomisinde ve ülkemizde vergi konusunda geri plana düşüyor. Gerçi mercedes e serisi all-terrain modelinin Türkiye pazarı için büyük satış rakamlarına ulaşacağını sanmıyorum ama kendi sınıfında öne çıkan otomobillerden birisi olacağını düşünüyorum. Şimdilik paylaşacağım bilgiler bu kadar. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }