Oto Kokpit

2017 Yeni Mercedes-Benz X-Serisi (Pick-Up) Tanıtıldı

Mercedes firmasının son 10 yıldır ısrarla devam eden segment genişletme stratejisi, bu sefer pick-up sınıfa sıçradı. Bunu en net şekilde dün gösterdi. Karşımızda Yeni Mercedes-Benz X-Serisi

Yeni Mercedes-Benz Pick-Up Ne Zaman Çıkacak?
Mercedes’in pick-up sınıfındaki ısrarına en net şekilde bu yaz kameralara yansıyan mercedes glt ile öğrenmiştik. Fakat dün itibariyle X-Serisini tanıtarak farklı bir pencere açtı. Renault-Nissan ortaklığına dahil olarak üretilecek bu yeni nesil mercedes pick-up modeli konsept olarak tanıtıldı. Oldukça ihtişamlı görünüme sahip olan araç, Alman firmanın yepyeni bir alanda güçlü sesi olacak. Fakat renault ile segment ortaklığını ele aldığımızda kangoo’nun kardeşi gibi lanse edilen citan modeli aklıma geliyor. Onda başarılı olamadı ve çokça tepkide aldı. Bu seferde Nissan Navara ile ortak platformu kullanacak olan Alman üretici, adımlarını sağlam atmakta kararlı gibi duruyor.

Yeni Mercedes-Benz X-Serisi Pick-Up Özellikleri

Fakat tanıtılan araç oldukça abartılı duruyor. 22 inçlik sportif jantlar, 1.90 metrelik yükseklik ve sıra dışı tasarımı seri üretimden uzak kalıyor. Fakat sizlere şöyle bir ipucu verebilirim. Temmuz yazında fotoğraflarını paylaştığım Mercedes GLT Serisi, güncel navara modeli ve X serisini yan profilden karşılaştırdığınız zaman A, B ve C sütunlarının birebir benzerliği dikkatinizi çekecektir. Özellikle GLT serisini inceleyecek olursanız gelecek olan mercedes pick-up modeli hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz. Konsept modeli ele alıp da bu araç gelecek beklentisine girmeyin derim.

Mercedes-Benz X-Serisi hakkında net olan fazla bilgi yok ama birkaç özel detay var. Bu araçta V6 dizel motor kullanılacak ve 4Matic adlı dört tekerden çekiş sistemi ile sunulacak. Fakat standart modeli arkadan itişli olacak. Alt yapısını sağlam tutacak olan Mercedes, 1.1 tonu aşkın yükleme kapasitesi ve azami 3.5 ton çekiş gücü sunacak.

2017 Yeni Mercedes-Benz X-Serisi Kokpiti

Peki mercedes x serisi ne zaman çıkacak?
Yazımın başında da belirttiğim üzere Renault-Nissan işbirliği ile üretilecek olan bu araç, Avrupa pazarında 2017 yılında üretimine başlanacak. Büyük bir ihtimal yine aynı yıl içerisinde Avrupa pazarı kullanıcısı için satışa sunulacak. Şimdilik elimdeki bilgiler bunlar. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için otokokpit’i facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }