Oto Kokpit

2017 Yeni Lotus Exige Race 380 Teknik Özellikleri Açıklandı

Spor otomobil dünyasının en elit markalarından birisi olan Lotus yepyeni modeli karşımıza çıktı. 2017 Yeni Lotus Exige Race 380 modelini tanıtan İngiliz üretici, Exige ailesinin en iddialı modellerinden birini otomobil dünyasına kazandırdı. Performans verileri oldukça ilgi çekici olan ve aerodinamik yapısı geliştirilen bu araç, markanın avora modelinden bile daha iddialı değerlere sahip. Buyurun yakından inceleyelim.

2017 Yeni Lotus Exige Race 380 Teknik Özellikleri

Güç, hafif kasa da buluşmuş
Yeni Lotus Exige Race 380 kalbinde 3.5 litrelik V6 süper şarj beslemeli motor görev yapıyor ve 375 beygir 410 nm tork güç üretiyor. 6 ileri oranlı ve sıralı şanzımana sahip olan Exige Race 380, adını gücünden aldığını burada belirteyim. Evet beygir olarak 375 ama ps değerinde karşılığında 380 olarak geçiyor. Neyse biz performansa dönelim. Bu araç 0-100 km/s hızlanmasını 3.3 saniyede tamamlayabiliyor ve 274 km/s maksimum hıza ulaşıyor. Peki kaputu altında o kadar da iddialı güce sahip olmayan bu araç nasıl oluyor da bu kadar hızlı olabiliyor? Onun cevabı aerodinamide saklı. Yeni Lotus Exige Race 380 sadece ama sadece 999 kilogram boş ağırlığa sahip. Buna birde üstün mühendislik ile birlikte eşsiz tasarım yapısı eklenince bu kadar hızlı olması zor olmuyor.

2017 Yeni Lotus Exige Race 380 Donanımları

Güce yardım eden ekipmanlar da mevcut
0-100 aralığını 3.3 saniyede tamamlamak her aracın harcı değil. Zaten Lotus Exige Race 380 modeli de buna kolay sahip olmamış. Alt yapısı oldukça sağlam. Bir defa şasi yapısı hafif ama sağlam aüminyum yapıda oturtulmuş. Tabi sürücü güvenliği de takla kafesi ile dikkate alınmış. Öte yandan egzoz ve hava filtre sistemi için çevre standartlarına uygun geliştirmeler yapılmış. Ayarlanabilir süspansiyonlar, güçlü fren sistemi ve Lotus’un bu araç için programladığı çekiş kontrol sisteminden sonra 70 litre yakın tankına sahip bu aracın deposunu doldurup saf adrenalini yaşamak kalmış.

Donanımlarına da bakalım
Söz konusu 1 tona yaklaşmayan araba olunca donanımdan çokça kısıldığı akla gelir. Aslında birçok premium markada yer alan özellikleri beklemek yanlış. Çünkü bahsi geçen otomobil pist için tasarlanmış adrenalin makinası. O yüzden asıl ilgi alanı güç ve performansta sundukları ön olanda oluyor. Fakat donanım listesi yine de tamamen cılız değil. Dıştan başladığımızda önde 17 ve arkada 18 inçlik jantlar gayet başarılı duruyor. Bunlara önde 215/45 17, arkada ise 265/35 18 ebatlı Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikler eşik ediyor. Yaşam alanında klima, performans değerlerinizi kaydedeceğiniz GPS tabanlı ünite, karbon fiberden üretilmiş sürücü koltuğu yer alıyor. Daha fazlası performanstan çalar, Lotus sevenleri üzer.

2017 Yeni Lotus Exige Race 380 Kaç Beygir

Genel hatlarıyla 2017 Yeni Lotus Exige Race 380 özellikleri bu kadar. Fiyatını merak edenler için İngiltere’de 99.500 sterlinden satışa açıldığını belirteyim. Türkiye’de özel siparişle gelir ama bunu alacak kişi gerçek otomobil tutkunu olmalı. E bir o kadar da parası olmalı. Ülkemizde son vergilendirmeden sonra 1 milyon TL’nin altında bu araca binmek mümkün değil. Fiyatı moralinizi bozmasın. Çünkü sırada fotoğraf galerisi var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }