Oto Kokpit

2017 Yeni Kasa Opel Insignia Teknik Özellikleri Açıklandı

2003 yılında konsept model olarak tanıtılan ve 2008 yılında opel vectra’nın yerine gelen D segmenti temsilcisi opel insignia, ikinci jenerasyonu ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Opel’in son yıllarda devrim niteliğindeki yeniliklerine bir yenisini daha ekliyor. İlki yeni corsa ile ikincisini de astra ile yapan alman otomobil üreticisi, 2017 yeni kasa opel insignia ile üçüncü adımı atmaya hazırlanıyor. 2013 yılında makyaj operasyonu geçirip güncellenen insignia, araya 4 yıl mesafe koyup iki sene sonra yollara çıkacak. 100 mm kadar daha uzun dingil mesafesi ile beklenen opel’in bu yeni amiral gemisi için şimdilik daha fazla bilgi yer almıyor. Casus fotoğrafları internete düşen bu aracın detaylanması için biraz daha beklememiz gerekecek.

2017 Yeni Kasa Opel Insignia

Güncelleme: 16/12/2015

Ağustos ayında casus fotoğrafları ile müjdesini verdiğim 2017 yeni opel insignia için yeni haberler gelmeye başladı. Henüz resmi görseller yok ama elime ulaşan bilgiler görünümden daha önemli olduğunu söyleyebilirim.

Tepeden tırnağa yenilenen ikinci nesil opel insignia, birçok konuda önceki jenerasyona göre devrim niteliğindeki özelliklerle geliyor. Malumunuz bu aracın kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konu yakıtı idi. Facelift modeli ile gelen 1.6 dizel ünite ile şimdilik tepkileri hafifletmiş olsa da ağırlık konusunda olumsuz düşünceler var. Ayrıca daha önemlisi düşük hacimli motordan yüksek performanslı dizel ünite beklentisi de yok değil. Bu gibi beklentiler ikinci kasa insignia ortadan kaldırılacak. Öyle ki bu araç şuan yeni nesil astra’da kullanılan 1.6 lt Bi-Turbo cdti ünitenin kullanılması bekleniyor. Bu motor 160 ps 350 nm tork güç üretiyor. Ayrıca yine astra yer alan 1.6 lt turbo benzinli 200 ps 300 nm tork güç üreten motorda kullanılabilir. 2017 opel insignia opc için ise yine 6 silindirli motorun yer alacağı ve 400 ps güç üreteceği bekleniyor. Bildiğiniz üzere şuan ki modelde 2.8 V6 Turbo 325 ps güç üreten motor kullanılıyor. Öte yandan dingil mesafesinin 15 mm kadar artacağı söylenen yeni kasa opel insignia 2017 için yapılan değişimlerle 100 kg kadar hafifleyeceği de gelen haberler arasında yer alıyor. Yine tork konvertörlü otomatik şanzıman ile yoluna devam edecek olan Alman firma, dört tekerden çekiş sistemini belirli modellerinde kullanmaya devam edecek. Tabi bunların yanı sıra yeni led far yapısı, etkileyici tasarımı ve yeni teknolojik özellikleriyle de bu aracın geleceğini şimdiden söyleyebiliriz. Bu konuda yeni astra k abisine öncülük edecektir. Şimdilik aktaracaklarım bu kadar. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.

Yeni Kasa Opel Insignia Ne Zaman

Güncelleme: 05/12/2016

Yeni Kasa Opel Insignia hakkında uzun süredir haber veremiyordum. Çünkü marka ser verdi sır vermedi. Fakat bugün itibariyle ilk kez fotoğraflarını yayınlıyoruz. Üstelik çok az kamuflajlı şekilde!

Aracın reklam çekimleri sırasında yakalanan bu fotoğraflarda hem sedan hemde wagon modeli görülüyor. Reklam çekimi olduğu için 2017 Yeni Kasa Opel Insignia modelinin OPC paketi çekimlere getirilmiş. Açıkçası bu hali ile model kendini biraz daha toplamış gibi görünüyor. En azından ışıklandırma ekipmanları küçültülerek daha şık görünüm kazandırılmış. Fakat boyut olarak kesinlikle eskisine nazaran artış olmuş. Öyle ki burada 55 milimetrelik artıştan söz ediliyor. Dingil mesafesinin artması ile diz mesafesinde de iyileşme olacağını da ekstradan belirteyim. Öte yandan LED Matrix farlar ile aydınlatma konusuna bu seri de bambaşka boyut kazandıracak. Ayrıca ağırlık konusunu da çözeceğini bekliyoruz. 175 kg kadar hafifleme ile geleceği söyleniyor.

Şuan teknik ve donanım konusunda 2017 Yeni Kasa Opel Insignia’nın bilgileri net değil. Fakat Mart 2017’de gerçekleşecek olan Cenevre otomobil fuarından önce bu aracın öyle yada böyle biraz detaylanacağını düşünüyorum. En geç Şubat sonu Mart başı da birçok bilgisi elime ulaşacaktır. Oto Kokpit’i takipte kalın…

Güncelleme: 07/12/2016

2017 Yeni Opel Insignia Grand Sport Teknik Özellikleri ve Donanımları
Yeni Insignia hakkında bilgileri aktarmaya devam ediyorum. Bu sefer teknik bilgilerden önemli kısımlar aktarıldı. Daha önce de belirttiğim gibi araçta 175 kilograma kadar hafifleme yaşanmış. Boyutsal olarak baktığımızda ise 29 mm yere daha yakınlaşmış ve dingil mesafesi 92 mm artmış. Boyut kısmına daha detaylı olarak bakalım:

Yeni Kasa Vauxhall Insignia Grand Sport

Uzunluk: 4897 mm (+55 mm)
Genişlik: 1863 mm (+7 mm)
Yükseklik: 1455 mm (-29 mm)
Dingil mesafesi: 2829 mm (+92 mm)

Yukarıdaki bilgilere baktığımızda Yeni Insignia’nın tam tabiri ile daha oturaklı araç olduğunu görüyoruz. Motor kısmında fazla bilgi yoktur. Fakat 108 beygir ile 247 beygir arasında güç sunacak olan farklı üniteler yer alacak. Bunlar benzinli cephede turbo beslemeli olarak 1.5 lt ve 2.0 lt hacminde, dizel de ise 1.6 lt ve 2.0 lt olarak konumlandırılması bekleniyor.

IntelliLux LED farlar yeni ınsignia modelinin en çok öne çıkan detaylarından birisi oluyor. 32 farklı led ile inşa edilen bu far sistemi 400 metreye kadar etkin aydınlatma sağlayabiliyor.

2017 Yeni Opel Insignia Grand Sport Ne Zaman Çıkacak?

Aracın sürüş dinamiklerine de el atılmış. İyileştirilmiş FlexRide şasi ile aracın yoldaki tutunma potansiyeli geliştirilmiş. Ayrıca araçta yeni akıllı dört tekerden çekiş sistemi sunuluyor. Bu sistemle araç hareket halindeyken daha iyi tutunma sağlıyor. Örneğin viraj içerisine girdiğinizde tork dağılımı, aracın yoldaki hareketine göre her tekere farklı şekilde iletiliyor.

Teknolojik anlamda da kendini geliştiren Insignia da Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunuluyor. Bunun yanı sıra AGR sertifikalı koltuklar, koltuk ısıtma, anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi özellikler de öne çıkıyor. Bunlara ek olarak Yeni Insignia’da sunulan Head-up Display ekranı üzerinden trafik işaretleri, seyir hızı, hız sabitleme gibi birçok bilgi görüntüleniyor.

2017 Yeni Opel Insignia Grand Sport Kokpiti

2017 Yeni Kasa Opel Insignia da geliştirilmiş adaptif hız sabitleme özelliği de sunuluyor. Ayrıca arka çapraz trafik uyarı sistemi de var. Bu özellik sayesinde aracın uzun olması sorun olmaktan çıkıyor. Geri geri çıkarken arkanızı göremediğiniz yerlerde sensörler size yardımcı oluyor ve 90 derecelik açıyla 20 metreye kadar algılayabiliyor.

Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim…

Facebook sayfamız üzerinden takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz: facebook.com/otokokpit

Yorumlar
  1. Ekrem dedi ki:

    Ali avaz öldürdün beni gülmekten amcaya yazdığın aklıma geldikçe gülüyorum bide astra hararet yapmaz broadway mi bu ya ben 2013 de sıfır astra j sedan aldım kullanıyorum yaklaşık 4 sene oldu vallahi billahi daha hiç servise arıza için gitmedim hiç arıza yapmadı sadece bakım yaptırıyorum senede 1 gün bide tüplü kullanıyorum şuan 40000 de radyatöre hersene 1 bardak su ilave ediyorum o da lpg den dolayı eksiliyormuş saygılar herkese

  2. Selçuk dedi ki:

    Astra hararet mi yaptı 🙂 arabada hararet göstergesi bile yok. 4 senedır 2011 1.3 cdtı H kasasını kullanıyorum hiçbir sorun yok hararetle ilgili. Senin kullandıgın hangi kasa bilmiyorum ama j kasada olsa zannetmiyorum sürekli hareret yapacagını.

  3. Nurettin GÜN dedi ki:

    Bizde opel astra vardı kasasının yerden yüksekliği iyiydi mahalledeki setlerden geçerken zor kurtarıyordu,yalnız çok hareret yapıyordu yeni radyatör aldık yine hareret yaptı radyatörü pilastikmiş çare bulamayınca sattık,2017 opel insignia,nın kasası çok yere yakındır biraz yükselmesi lazım ve 1.6 dizel 140 beygir motor seçenekleride eklenmesi şarttır,opelin diğer aksamları iyidir.opel 7 kişilik zafire,yi geliştirmesi lazım,renault skanik ler gibi kasası kıcık olmıyacak.

    1. Ali avaz dedi ki:

      Amca sana türkçe öğreten öğretmeni kurt yesin.
      Insignia’yı tasarlayan mühendisler okusa yukarıda yazdıklarını;sana satılmasın diye resminin olduğu uyarı işareti koyarlar arabanın üzerine.

      1. şenol doğan dedi ki:

        kardeşim seni tebrik ediyorum astra hararet yapmış bunu bıryerde demeyın sakın gülerler güldürdün benı nurettın bey

] }