Oto Kokpit

2017 Yeni Kasa BMW 5 Serisi G30 Geliyor

E segmentinin güçlü seslerinden BMW 5 Serisi, markanın G30 olarak adlandırdığı kasasıyla yollara çıkmak için hazırlanıyor. 2017 yılı içerisinde görmeyi beklediğimiz aracın prototip modeli üretildi ve testleri yapılıyor. Bu süreçte casus kameralar boş durmadı ve bu fırsatı değerlendirerek bizlere kadar ulaştı. Gerçi yeni kasa bmw 5 serisi bu fotoğraflarda kamuflajlı ve birçok detayı da özenle gizlenmiş. Yine de merak gidermek adına faydalı olacaktır. Görseller dışında bir takım bilgiler de var. Onları aktarayım.

2017 Yeni Kasa BMW 5 Serisi G30 Teknik Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı. Detaylar buradaki yazımızda

2017 Yeni Kasa BMW 5 Serisi G30

Yeni kasa bmw 5 serisi g30 hakkında aylar öncesinde bilgiler aktarmıştım. 7. nesil bmw 5 serisinin 100 kilograma kadar hafifleyip daha dengeli ve atik araç olacağını belirtmiştim. Tabi bu hafifleme ile tek başına anlam ifade etmiyor. Buna en güzel eşlik edecek enstrümanlardan birisi tabi ki kullanılacak motorlar olacaktır. Alman firma büyük hacimli motorları bir kenara koyup küçük hacimden yüksek güç alma politikasını F10 kasa ile başlaşmıştı. 2017 bmw 5 serisi g30 da bunu bir adım ileri götürerek 530i seçeneğinde 2.0 litrelik yeni turbo benzinli motor kullanması bekleniyor. Ayrıca 540i içinde 3.0 litrelik turbo benzinli ünitenin kullanılacağı söyleniyor. Hatta 530d ve 540d turbo dizel ünitelerinde bu yenilikle 3.0 litrelik motorlarla geleceği düşünülüyor. Zaten kasanın hafiflemesiyle performans artışı ve yakıt ekonomisi yaşanmasına katkı sağlaması için motorların güncellenmesi büyük önem arz edecektir.

Tasarım açısından büyük değişimlerin olacağını sanmıyorum. Önümüzde bmw 7 serisinin G11 kodlu yeni kasası bu konuda büyük referans teşkil edecektir. Yani dış tasarımda köklü değişim yaşanacağını düşünmüyorum. Hatta yaşam alanındaki yenilikler daha fazla olacağını düşünüyorum.

2017 yeni kasa bmw 5 serisi g30 ne zaman yollara çıkacağı net değil. Fakat önümüzdeki ay Paris Motor Show da sergilenmesi muhtemel gibi duruyor. Şimdilik paylaşacağım bilgiler bu kadar. Sırada aracın casus fotoğrafları ve bmw tarafından yayınlanmış videosu var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }