Oto Kokpit

2017 Yeni Hyundai İ10 Geliyor

Şehir otomobili sınıfında son yıllarda söz sahibi olan Hyundai İ10 yenilendi. İzmit’teki Hyundai Assan fabrikasında üretilen yenilenen Güney Koreli bu sevimli aracın öne çıkan detaylarını sizler için araştırdım ve ele aldım. Buyurun detaylara geçelim.


2017 Yeni Hyundai İ10 Özellikleri

Hyundai markasının İ serisine geçiş yapmasından sonra A segmenti temsilcisi Atos modelinin yerine yepyeni araç üretme isteği üzerine İ10 yollara çıkmıştı. İlk jenerasyon İ10 üretimi 2007 yılında gerçekleşti. İlk kasanın tasarımı pekte ilgi çekici değildi ama 2014 yılına kadar üretimde kaldı. 2014 yılına geldiğimiz de ikinci kasa hyundai i10, ülkemizinde aralarında olduğu 3 farklı Hyundai fabrikasında üretim bandından indi ve A segmentinde rakiplerinin arasına kavuştu. Küçük ve ekonomik motorları, güncel tasarımı ve rakiplerine göre uygun fiyatıyla ülkemizde de yer edinen Hyundai İ10, ikinci kasanın üretiminden iki yıl sonra gelen makyaj ile biraz daha değişim yaşayarak yoluna devam ediyor. Hemen detaylara geçelim..

2017 yeni hyundai i10 için yapılan bu mini yenilik kapsamında ön tampon yapısı tamamen değişerek led gündüz farlarının şekli ve konumu değiştirilmiş. Yan kısımda değişim yaşamayan hyundai i10, arka kısımda yine tampon yapısı değişmiş ve arka sis farı da öndeki gündüz farı gibi yuvarlak yapıya kavuşmuş. 2017 Yeni Hyundai İ10 içinde ise bildiğimiz yaşam alanında çok büyük yenilikler yapılmamış. Aslında bakarsanız dikkat çeken tek değişim var. O da 7 inçlik multimedya ekranı ve onun çevresindeki kontrol butonlarıyla birlikte dörtlü flaşörün değişen konumu ve şekli olmuş. Yükleme kapasitesi yine 252 litre olarak kalan yeni hyundai i10, yine 1.0 litre ve 1.25 litrelik benzinli üniteleri ile kullanıcıya sunulacak. Şanzıman da yine bildiğimiz 4 ileri otomatik ve 5 ileri düz vites olacak.

Şimdilik yenilenen 2017 hyundai i10 hakkında aktaracağım bilgiler bu kadar. Yakın zamanda detayların 2016 paris auto show da paylaşılacağını düşünüyorum. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğim.

Yorumlar
  1. Nurullah dedi ki:

    Bir ay önce sıfır km fabrika lpg li Hyundai i10 aldım. 3. Haftasında 1300 km de şanzıman yağ kaçağından yolda kaldım. Çekici ile maslak servise götürdük tamir edildi. Tamirden bir hafta sonra tekrar aynı arızadan 2. Kez yolda mahsur kaldım. Hyundai Maslak Servisi Üretim hatalı olan direksiyon ve vitese tamirler esnasında benden habersiz müdehale ediyor. Bu esnada maslak servis direksiyon sistemini 2 kez komple değiştiriyor. Amaç aracın ayıbını farkettirmeden düzeltmek. Malesef Ayıp ve hata düzeltilemeyip daha bozuk bir durumda teslim edilmiştir. Sonrasında direksiyondan dolayı iki kez büyük kaza tehlikesi atlattım. Malesef Hyundai yetkilileri yağ keçesi dışında hiçbirşeye müdehale edilmedi yalanı ile müşteriye aptal muamelesi yapıyor. Hyundai Assan seni kanunlara saygılı davranmaya ve ticari ahlaka uygun hareket etmeye davet ediyorum. Ayrıca ilk günden beri farlar su alıyor, buhar yapıyor. Satmış olduğunuz Üretim hatalı ve ayıplı malı geri iade etmek istiyorum. Gereğini yapınız.

] }