Oto Kokpit

2016 Yeni Renault Talisman Türkiye Fiyatı Açıklandı

2016-yeni-renault-talisman-13
Dünyanın birçok ülkesinde fransızların otomobil sektörünün ciddi bölümünü belli başlı markalarıyla elinde tutuyorlar. Bu konuda renault hiç şüphesiz büyük paya sahip. Ülkemiz otomobil piyasasına baktığımızda bu markanın yüksek etkin konumunu görmemek mümkün değil. Özellikle küçük ve orta sınıfta geniş kitlelere seslenen renault söz konusu daha lüks araçlar olunca ülkemizde bir türlü tutunamadılar. Bunun en büyük örneği laguna modelidir. Evet, sınıfının çok iyi aracı olarak bilindiler. D segmenti müşterisinin beklentilerine gayette cevap veren araçtı ama bir türlü alman rakiplerinin geçtiği çıtaya ulaşamadı. Daha sonra latitude geldi. O da aynı sonu yaşadı. Şimdi ise renault talisman ile tekrardan atağa geçtiler. Bu aracı uzun süredir bekliyorduk. Yani renault’un d segmentine süreceği arabasını. Dün lansmanı yapılan bu araç hakkında birçok bilgi edindim. Vakit kaybetmeden detaylara geçelim.

Tasarımda Bitmeyen Fransız Akımı
2016-yeni-renault-talisman-24
2016 yeni renault talisman için ilk yorumlar “abi bu bildiğin passat olmuş” şeklinde oldu. Buna hem katılıyorum hem de katılmıyorum. Şöyle ki, artık benzer segmentin araçları tasarım yönünden birbirine çok benzemeye başladı. Bu talisman içinde geçerli. Evet benziyor olabilir. Hatta önden bakınca audi a4, arkadan yeni superb hatta sadece arka stopların oluşturduğu ışık izi dodge charger bile görebilirsiniz. Yani demem o ki benzerlik artık kaçınılmaz. Ayırt eden detaylara odaklanmak lazım. Mesela far yapısına. Tampona taşan led gündüz farının detayına bayıldım. Ama arka tasarımda bir o kadar farklı geldi. Genel olarak sınıfında latutide ile aşağı yukarı aynı izlenimi bırakır düşüncesindeyim.

16,17,18 ve 19 inç jant seçenekleri ile sunulacak olan yeni renault talisman teknik özelliklerine baktığımızda araç 4850 mm uzunluk, 1870 mm genişlik ve 1460 mm yükseklik ile sınıfının ortalamasında yer alıyor. 2810 mm dingil mesafesine sahip olan talismanı passat ile fazlasıyla kıyaslanacağı için şimdiden söyleyeyim. Bu araç passattan daha uzun ve dingil mesafesi daha fazla olarak üretilmiş. Aynı zamanda 608 lt bagaj hacmi ile de daha fazla yükleme kapasitesi sunuyor. Bu söylediklerim bagaj hacmi ve dingil mesafesi kapsamında latitude içinde geçerli. Teknik detayları burada bırakmıyorum. İçine geçelim, sonra kaputu kaldırıp teknik konuya devam edeceğiz.

İçi Tadında Minimalit
2016-yeni-renault-talisman-31
Fransızlar son üretim araçlarında minimalit araç üretmeye başladılar. 2016 renault talisman da bunun en güzel örneklerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça sade ve yenilikçi yaşam alanına sahip araçta, dijital ekran kullanılarak modaya uyum sağlanmış. Hani benzerlikten bahsetmiştik ya, bu durum iç mekanda da söyleyebilirsiniz. Öyle ki multimedya ekranı bana teslayı hatırlatmadı değil. 8.7 inçlik bu ekran geliştirilmiş r-link alt yapısına sahip. Fotoğraflarda kokpit üzerinde ciddi işçilik yapıldığı görülüyor. Geldiğinde yakından inceler, bu söylediğimi ya desteklerim ya da çürütürüm. Öne çıkan diğer nokta ise 13 hoparlörlü bose ses sistemi oluyor. Anlayacağınız renault bu sefer gümbür gümbür geliyor. Artık motora da değinip görsellere geçelim.

2016 renault talisman teknik özelliklerine motor kısmı ile devam edelim. Renault bu aracın dizel cephesinde 1.5 dci 110 beygir, 1.6 dci 130 ve 160 beygir ünitelerine yer verecek. Ayrıca 6 ileri manuel ve 6 ileri edc şanzıman da yer alacak. Benzinli seçeneklerde ise 1.2 tce 130 beygir, 1.6 tce 150 beygir ve yine aynı ünite altında 200 beygir güç üreten motora yer verecek. Benzinli cephede ise 150 bg ve 200 bg seçeneklerinde 7 ileri edc şanzıman sunulacak. Durun bitmedi! Fransız firmanın bu araçta sunduğu en bomba özelliklerden biriside renault 4control özelliği olacak. Renault firmasının dört tekeri de dönüşlerde direksiyon hareketine göre yönlendirime sistemi olarak bilinen bu özellikle sınıfında işleri iyice kızıştıracak gibi duruyor. Umarım bu araçta laguna ve latitude modellerinin kaderini yaşamaz.

Şimdilik aktaracaklarım bu kadar. Aracın fiyatı ve diğer detayları netleşince tekrardan bu başlık altında güncelleme yapacağım.

Güncelleme: 04.03.2016

2016 Yeni Renault Talisman Türkiye Fiyatı

2016-yeni-renault-talisman-turkiye-fiyati

Yorumlar
  1. Özgür dedi ki:

    Volswageni asla renaultla kıyaslamam Almanlar hile Peşinde Renult ta performansta üstüne araç tanımam her zaman seri ve hızlıdır renault

  2. renocu dedi ki:

    arabanın ön tarafı resmen passat ama passattan bile çok cafcaflı olmuşş

  3. cenk dedi ki:

    fiyatı ne olur acaba?
    bu konuda herhangi bir duyum var mı?

    1. HCB dedi ki:

      Şuan herhangi bilgi yoktur

    2. yavuz dedi ki:

      90 bin ile 95 bin arası tahmin ediliyor

] }